Varış Üzerine Vietnam Turist Vizenizi Hemen Alın

Varış üzerine vize gerekmektedir. Bu belgenin işlenmesi konusunda yardımcı olabiliriz.

Vize Türü Vize Maliyeti İşlenme Ücreti Giriş Sayısı İşlenme Süresi
eVisa
Vize Maliyeti USD 25.00
Service Fee USD 20.00
Giriş Sayısı Tekli
İşlenme Süresi 72 saat
Hemen Başvurun
eVisa on Arrival
Vize Maliyeti USD 0.00
Service Fee USD 20 - 45
Giriş Sayısı Tekli / Çoklu
İşlenme Süresi 8 saat
Hemen Başvurun

Nasıl Başvuruda Bulunulur: eVisa on Arrival

Çevrim içi başvuruyu doldurun
Çevrim içi başvuruyu doldurun

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Varış üzerine vize Onayınızı e-posta ile alın
Varış üzerine vize Onayınızı e-posta ile alın

Elçilikle muhatap olmanıza veya destinasyon havaalanında değerli vaktinizi kaybetmenize gerek yok.

Destinasyon girin
Destinasyon girin

Pasaportunuzu ve bizim tarafımızdan sağlanan Belgeyi destinasyon havaalanında ibraz edin. Vizeyi alın ve ülkeye girin.

Hemen Başvurun

Daha Fazla Bilgi Edinin: eVisa on Arrival

iVisa’nın basit çevrim içi Vietnam formunu takip ederek herkes bir Vietnam Vize Onayı alabilir. Belge 8 saat kadar kısa bir süre içerisinde çevrim içi olarak alınabilmektedir. Belgeyi uçağa binerken ve vardığınızda göçmenlik yetkilisine ibraz etmeniz gerekmektedir.

Dört yıldan fazla tecrübemiz ve Vietnam Vize onay yazılarını alan tüm dünyadan binlerce tatmin kalmış müşterimiz, oldukça deneyimli profesyonellerin çalışmalarının ve Vietnam vizesini işleme konusunda en güvenli/etkili teknolojinin bir sonucudur

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Sık Sorulan Sorular

Varış Üzerine Vize, Vietnam’a giriş için bir onay yazısı aldığınız bir süreçtir. Gerçek Vize Vietnam’a varmanız üzerine düzenlenecektir. Vardığınızda pasaportunuz, 2 pasaport fotoğrafı boyutunda fotoğrafla birlikte Varış Üzerine Vize yazınızı ibraz etmeniz ve uygun vize damgalama ücretlerini ödemeniz gerektiğini göz önünde bulundurunuz. Lütfen Varış Üzerine Vize yazısında bazen diğer yolcuların isimlerinin listelendiğini görebileceğinizi dikkate alın. Bunun nedeni hükümetin yolcuları toplu kısımlar halinde onaylanması ve bu nedenle, yazının bu şekilde düzenlenmesidir.

Çevrim içi formu tamamen ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekecektir; ancak bize herhangi bir belge sunmanız gerekmemektedir.

Fakat, Vietnam’a girerken aşağıdaki belgeleri ibraz etmeniz gerekecektir:

  • Varış Üzerine Vize onay yazısı (bizim tarafımızdan sağlanan yazı)
  • Damgalama için en az 2 boş sayfası olan geçerli bir pasaport
  • 2 pasaport fotoğrafı boyutunda fotoğraf (4 x 6 cm)
  • Havaalanı şirketi tarafından verilen giriş/çıkış formu
  • Nakit olarak ödenmesi gereken vize damgalama ücreti (tek giriş için 25 USD veya çoklu girişler için 50 USD).

Standart işlenme ücreti 20 - 45 USD’dir. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için ücret sırasıyla 50 - 75 USD ve 80 - 105 USD’dir. Asıl ücret seçtiğiniz giriş sayısına ve maksimum kalış süresine göre değişecektir.

Bu, seçtiğiniz işlenme süresine bağlıdır. Tüm varış üzerine vize türleri için üç seçenek sunuyoruz:

  1. Standart İşlenme Süresi: 1 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 12 saat
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 3 saat

Vize, başvuru zamanında tercih ettiğiniz seçeneğe bağlı olarak varış tarihinden itibaren 30 ila 90 gün boyunca geçerli olacaktır.

Vietnam’a geldiğinizde kalış süresi uzatımı için başvuruda bulunabileceğinizi göz önünde bulundurun. Ancak bu zor bir süreç olabilir; dolayısıyla, 30 günlük kalış süresini uzatma ihtimaliniz varsa, 90 günlük seçenek için başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Başvurucunun pasaportunun geçerlilik süresi Vietnam’a giriş zamanından itibaren en az 6 ay olmalı ve en az iki boş sayfası bulunmalıdır.

Vietnam’a vardığınızda, aşağıdaki belgeleri ibraz etmeniz gerekecektir:

  • Varış Üzerine Vize onay yazısı (bizim tarafımızdan sağlanan yazı)
  • Damgalama için en az 2 boş sayfası olan geçerli bir pasaport
  • 2 pasaport fotoğrafı boyutunda fotoğraf (4 x 6 cm)
  • Havaalanı şirketi tarafından verilen giriş/çıkış formu
  • Nakit olarak ödenmesi gereken vize damgalama ücreti (tek giriş için 25 Amerikan doları (USD) veya çoklu girişler için 50 USD)

Farklı türden Varış Üzerine Vietnam Vizeleri kalış süresi uzunluğuna, giriş sayısına ve ziyaret amacına göre verilmektedir:

  • 1 ay süreli tek giriş vizesi
  • 1 ay süreli çoklu giriş vizesi
  • 3 ay süreli tek giriş vizesi
  • 3 ay süreli çoklu giriş vizesi
  • 6 ay süreli çoklu giriş vizesi

Hayır, zira Varış Üzerine Vize sadece Vietnam’a hava yoluyla gelen seyahat eden kimseler için mevcuttur.

Hayır, Vietnam vize onay yazınızda belirtilen tarihten önce Vietnam’a girmenize izin verilmemektedir.

Bu, seyahat planlarınıza bağlıdır. Vietnam’da gezinizin tamamı boyunca kalma niyetindeyseniz, tek giriş vizesi yeterli olacaktır. Ancak, civar ülkeleri (örneğin Laos ve Kamboçya) ziyaret etmeyi planlıyorsanız, çoklu giriş vizesi almanız gerekecektir; zira bu vize Vietnam’a tüm girişlerinizi ve Vietnam’dan tüm çıkışlarınızı kapsayacaktır.

Hayır. Varış Üzerine Vize sadece aşağıdaki havaalanlarında düzenlenebilir:

  • Tan Son Nhat Uluslararası Havaalanı (Ho Chi Minh İli)
  • Noi Bai Uluslararası Havaalanı (Hanoi)
  • DaNang Havaalanı (DaNang)

Adınıza çoklu giriş vizesi düzenlenirse, Vietnam içerisindeyken tüm giriş noktalarından (havaalanları, deniz limanları, sınır kontrol noktaları) Vietnam’a giriş ve Vietnam’dan çıkış yapabileceğinizi göz önünde bulundurunuz.

Bu görecelidir. Eğer çoklu girişlere ihtiyacınız varsa ve/veya Vietnam’da 30 günden uzun kalmayı planlıyorsanız, Varış Üzerine Vize en iyi seçenek olacaktır (Varış Üzerine Vize düzenleme yetkisi olan 3 uluslararası havaalanından biri üzerinden giriş yapmanız koşuluyla).

Yurtdışı iş gezileri hiç bir zaman kolay değildir. Farklı alışkanlıkları ve kuralları olan farklı bir kültürle karşı karşıya kalırsınız ve bu nedenle, gitmeden önce biraz araştırma yapmanız gerekmektedir. Aynısı Vietnam için de geçerlidir. Vietnamlı iş insanları, tıpkı sizin ülkenize gelmeleri halinde onların belirli bir şekilde davranmaları bekleyeceğiniz gibi, sizin belirli bir şekilde davranmanızı beklerler. Birbirinizin kültürüne saygı göstermeniz doğal olandır ve bunu yapmamak, başarısızlıkla sonuçlanabilir. Sonuç olarak, eğer bir iş gezisine gitmeyi planlıyorsanız, muhtemelen Vietnam'ın kuralları hakkında bazı hususları öğrenmeniz gerekir. Olağandışı bir şey yoktur ve Vietnam kültürüne ilginizi ifade ederseniz çok iyi bir izlenim bırakırsınız. Öncelikle, bir Vietnam heyetiyle yapılan tüm görüşmelerin, siz hâlihazırda Vietnam’da olmasanız dahi haftalar öncesinden ayarlanması gerekir. Ayrıca, özellikle de kıdemli ortakların çok iyi düzeyde İngilizce bilmemelerinden ötürü bir tercüman tutmak için zamana ihtiyaç duyarsınız. Dilerseniz bir toplantı gündemi oluşturabilirsiniz; ancak, Vietnamlılar istedikleri şekilde bir konudan diğerine atladığı için gündeminize her zaman uyulması söz konusu olmayabilir. Bu bir saygısızlık veya kabalık göstergesi değildir. İşler orada bu şekilde yürür. Vietnamlı heyetle ilk tanışıldığında, iş kartvizitinizi vermeniz bir alışkanlıktan öte ayindir. İş kartvizitinizi verirken, her iki elinizi kullanmanız gerekir. Kartvizitin örneğin oturan bir kişinin kafasına denk gelmediğinden de emin olun. Ayrıca, bağlılığınızı ve saygınızı göstermek için, kartviziti tercüme ettirmeli ve Vietnamca versiyonu arkasına koymalısınız. Önceden belirtildiği üzere, Vietnamlı iş insanları görüşmeler için yeterli düzeyde İngilizce bilmemektedir. Aynı zamanda, size bir iş kartviziti verildiğinde, on yüzeysel olarak bakıp cebinize veya masanın üzerine koymayın. Kartviziti iki elinizi kullanarak almalı, iyice incelemeli ve ardından dikkatli bir şekilde istediğiniz yere koymalısınız. Bunun önemli olduğunu düşünmeseniz dahi, mevcut olan insanlara kartvizite saygı duyduğunuzu göstermelisiniz. Kıyafet kuralları Vietnam’da olağandışı değildir. Erkeklerin tüm resmi görüşmelerde takım elbise giymeleri gerekir; hava çok sıcaksa, ceketinizi çıkarabilirsiniz. Kadınların da mutaassıp giyinmeleri gerekir. Takımlar ve elbiseler kabul edilebilirdir; ancak, makul giyinmek öncelik olmalıdır. Çok dar veya kısa giysiler kabul edilebilir değildir. Vietnam iş dünyasında kıyafet kuralları bir bölgeden diğerine değişebilmektedir. Örneğin, Güney Vietnam ülkenin kuzey bölümüne göre çok daha rahattır. Vietnam’da hediye vermek oldukça yaygındır; ancak daima, görüşmenin sonuna kadar veya ev sahibinin evinden ayrılana kadar beklemelisiniz. Fakat hediyede abartıya kaçmanıza gerek yoktur. Üzerinde şirketinizin logosu bulunan küçük bir eşya yeterli olacaktır. Vietnam heyetiyle bir yemeğe davet edildiğinizde, ilk önce kıdemli ortakların sandalyeye oturmalarını beklemelisiniz. Yemek için birinin evine davet edildiğinizde, ilk önce ev sahibinin sandalyeye oturmasını beklemelisiniz. Ayrıca, ev sahibi nereye oturacağınızı söyleyene kadar ayakta beklemelisiniz. Vietnam’daki iş mantığına gelince, beklentilerinizi yüksek tutmayın. Bir sorun olduğunda, Vietnamlılar ‘hangisi işe yarıyorsa’ mantığıyla hareket eden insanlardır. Gösterişçi değildirler ve herkes masadan tatmin olmuş biçimde kalktığı sürece, tüm çözümlerin iyi olduğunu düşünürler. Aynı zamanda, Vietnamlıların Konfüçyüs ve onun felsefesine taptıklarını bilmelisiniz. Bu akılda tutulduğunda, Vietnamlılar sizinle bir işe başlamadan önce kuracakları ilişkiye değer verirler. Vietnamlıların anlaşma imzalamadan önce sizi tanışmaya çalışacak olmalarının nedeni budur. İlk görüşme, sadece bu amaca yönelik olarak düzenlenir. Bu alengirli bir adım olabilir; zira Vietnamlılar genellikle çok ketumdurlar. Fakat sizin hakkınızda hem kişisel, hem de iş düzeyinde daha fazla bilgi edinmek isterler. Daima hatırlamanız gereken bir husus ise Vietnamlı iş insanlarının saygınlıklarını korumaktan yana olmalarıdır. Eğer birini eleştirirseniz, her zaman saygınlığını korumak isteyeceği için bu kişinin sessiz kalmasını bekleyebilirsiniz. Kişilerin şöhretleri çok önemlidir; dolayısıyla, mümkün olduğunca eleştirileri veya şikâyetleri gizli tutmalısınız. Eğer söyleyecek bir şeyiniz varsa, ilgili kişiyi bir kenara çekmeli ve endişelerinizi belirtmelisiniz. Bu daha kontrollü bir ortamdır ve istediğinizi alma şansınız daha yüksek olur. Beklemeniz gereken diğer bir husus ise, pazarlıkların biraz zaman almasıdır. Vietnam’da insanlar olabilecek en iyi anlaşmayı elde etmek isterler; ancak, bu diğer her yerde de söz konusudur. Fakat Vietnamlılar kendi istedikleri noktaya gelinmesi için neredeyse her şeyi yaparlar. Stratejilerinden biri de sizin bir şekilde kabulleneceğiniz umuduyla tartışmayı çok uzun bir süre boyunca uzatmalarıdır. Eğer kabul etmezseniz, güceneceklerdir. Bir anlaşmayı imzalamadan önce şanslarını denemek isterler. Vietnam’da iş insanları krediden ziyade nakit para transferi yapmayı tercih ederler. Sadece geçmişte başarılı ortaklıklar yapmış olan kişiler kredi kullanabilirler. Bu bakımdan, eğer bu kişilerle herhangi bir işlem yapmadıysanız nakit para hazırlamanız en iyisi olacaktır. İşler asla mahkeme önüne getirilmemelidir; çünkü süreç çok fazla vakit alacaktır ve yüksek maliyetli olacaktır. Ayrıca, eğer bir yabancıysanız, Vietnam mahkemeleri önünde hâlihazırda dezavantajlısınız. Vietnam’ın sizinkinden tamamen farklı bir kültürü olduğunu akılda tuttuğunuz sürece, iş geziniz başarılı olacaktır. Yukarıdaki ipuçları en azından başlangıç için size yardımcı olacaktır ve eğer hala şüpheleriniz varsa, Vietnam'da çalışan bir kişiye danışmalısınız. Bazılarının söylediğine göre, Vietnam’da yazılı olmayan bir hukuk mevcuttur.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?