Özbekistan e-Vizenizi hemen alın

Turist Vizesi Gerekli Değil

Bugün şanslı gününüz. Bu ülkeye seyahat etmek için turist vizesine ihtiyacınız YOKTUR. Eğer öğrenci veya çalışma vizesi hakkında bilgi edinmeniz gerekiyorsa, lütfen size en yakın elçilikle irtibata geçin. Güvenli Yolculuklar!

Elçilik İletişim Bilgileri

Daha Fazla Bilgi Edinin: eVisa

Özbekistan Hükümeti Temmuz 2018’de 101 ülkeden seyahat eden vatandaşlar için e-Vize uygulaması getirmiştir. E-Vize konsolosluğa gitmenin ve/veya pasaportu göndermenin zorunlu olduğu bürokratik sistemin yerini alacaktır.

E-Vizeler Özbekistan’da 30 güne kadar kalışlar için ve tek giriş için düzenlenmektedir. E-Vizeler, düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün boyunca geçerlidir. Tek yapmanız gereken çevrim içi başvurumuzu doldurmak ve vize ücretini ödemektir – posta yoluyla herhangi bir belge göndermeniz veya bizzat bir büroya gitmeniz gerekmemektedir. Vize başvurunuz onaylandığında, onaylanmış vizenin bir kopyası e-posta adresinize gönderilecektir.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Sık Sorulan Sorular

E-Vize, Özbekistan’a giriş ve Özbekistan içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize, Özbekistan temsilciliklerinde ve giriş noktalarında düzenlenen vizelerin alternatifidir. Giriş noktasına vardığınızda, pasaportunuzu ve e-Vizenizin yazdırılmış kopyasını ibraz etmeniz beklenmektedir.

Vatandaşlığınıza ve ziyaret amacınıza bağlı olarak ilave gereklilikler söz konusu olabilir; ancak bize sağlamanızı istediğimiz temel gerekli öğeler şunlardır: En az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport Pasaport fotoğrafı boyutundaki fotoğraf (dijital) Pasaportunuzun kişi bilgilerini içeren sayfasının taranmış kopyası

E-Vizesi ücreti 20 Amerikan dolarıdır (USD). İlaveten, 35 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 65 USD ve 100 USD’dir.

Bu, işlenme süresine ilişkin olarak seçtiğiniz yönteme bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur: Standart İşlenme Süresi: 5 iş günü. Hızlı İşlenme: 72 saat. Aşırı Hızlı İşlenme: 48 saat.

Özbekistan e-Vizesi düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün boyunca geçerlidir. Bu da, düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün içerisinde Özbekistan’a giriş yapmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Pasaportunuzun Özbekistan'a giriş tarihinizden itibaren en az 6 ay boyunca geçerli olması ve en az bir boş sayfası bulunması gerekmektedir.

İzin verilen maksimum kalış süresi 30 gündür.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları e-Vize alabilirler:

  • Avrupa Birliği Tüm Avrupa Birliği vatandaşları (Kıbrıs hariç), Avustralya, Arnavutluk, Andorra, Bosna Hersek, Kanada, Çin, Hong Kong, İzlanda, Hindistan, Kuveyt, Lihtenştayn, Makau, Makedonya, Monako, Karadağ, Yeni Zelanda, Norveç, Umman, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, İsviçre, Tayvan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri, Vatikan

Özbekistan insanların bir tatil yeri ararken genellikle göz ardı ettikleri bir ülkedir. Neden mi? Çünkü ülke hakkında pek çok yaygın yanlış algılar bulunmaktadır. Her şeyden önemlisi, özellikle de tek başına gitmek istiyorsanız insanların Özbekistan’a gitmenin güvenli olmadığını söylediklerini duyarsınız. Haklı olmadıklarını söylemeye dahi gerek yok. Özbekistan’ı ziyaret eden insanlara neredeyse hiçbir şey olmaz ve bu efsaneyi çökertmenin bir yolu da oraya gitmenizdir. Tahmin edebileceğiniz üzere, Özbekistan’a gitmeden önce biraz araştırma yapılması gerekmektedir. Nasıl gezineceğinizi ve birtakım durumlarda nasıl idare edeceğinizi öğrenmeniz gerekir. Ayrıca, Özbek kültürü hakkında bazı şeyleri öğrenmeniz faydalı olacaktır. Aşağıda Özbekistan hakkında bilmeniz gereken temel hususları bulabilirsiniz. Eğer bildiğiniz tek dil İngilizce ise iletişim bir sorun olabilir. Bahsettiğimiz eski bir Sovyetler ülkesi olduğu için çocuklar dahi İngilizce bilmezler. Halk Türkçeye benzeyen Özbekçe konuşmaktadır. Eğer Türkçe biliyorsanız, insanların konuştuklarının bazılarını anlayabilirsiniz. Özbekler ayrıca Rusça (herkes Rusça bilir) da konuşur ve daha eski nesiller okulda eğitimini aldıkları için biraz Almanca da bilir. Ancak, bunun haricinde, zorlanabilirsiniz. Gezinebilmek için ayrılmadan önce bazı temel ifadeleri öğrenmenin zararı olmaz. Para bakımından, çok hoş şeylerle karşılaşacaksınız. Özbekistan’ın para birimi Özbek somudur. Fakat bir dolar (ve avro için daha da fazla) çok fazla soma denktir. Ayrıca, hesaplar azdır; dolayısıyla, 100$ için kelimenin tam anlamıyla bir gangster gibi çantalar dolusu para taşımanız gerekir. Bu kadar parayı cüzdanınıza sığdıramazsınız. Asla. Paranızı bankada veya döviz bürosunda bozdurabilirsiniz; ancak, asla som almak için kara borsaya gitmemelisiniz. Birkaç yıl önce bu yaygın bir uygulamaydı ve parayı marketlerde dahi bozdurabiliyordunuz. Ancak, bu artık yasadışıdır ve bankaya gitmeniz gerekir. Özbekistan’da en kolay konaklama yeri bulabileceğiniz mekân Buhara’dır. Pek çok otel ve pansiyon göreceksiniz. Ücretler ortalamadır ve hizmet tatmin edicidir. Konaklamaya ilişkin olarak unutmamanız gereken bir husus, otelden her ayrıldığınızda bir kayıt formu doldurmanız ve imzalamanız gerekmektedir. Kayıt belgelerinizi ülkeden ayrılana kadar saklayın. Bunun nedeni, belgeleri sınırda kanıt olarak ibraz etmeniz gerekmesidir. Bazen, tren yetkilileri de bu belgeleri görmek isteyebilmektedir. Dolayısıyla, belgeleri kaybetmeyin. Son olarak, asla couchsurf yoluna başvurmayın. Bu da eskiden Özbekistan’da yaygın bir uygulamaydı; fakat artık yasadışıdır. Yakalanırsanız siz ve ev sahibiniz büyük derde girer. Eğer vegansanız, Özbekistan’da zor zamanlar geçirirsiniz. Bunun nedeni Özbeklerin bol bol et yemesi ve neredeyse hiç etsiz yemek olmamasıdır. Ayrıca, size merakla bakarlar. Bazı insanlar et yememenizin nedenini sorabilir. Sebzeler dahi hayvan yağında kızartılır. Aç kalmazsınız, burası kesin; ancak, doyamayacaksınız da. Özbekistan’daki geleneksel yemek pilavdır. İçinde pirinç, et ve bazen yumurta bulunur. Lezizdir ve siz de denemelisiniz. Özbekler yemeklerin yanında ve diğer zamanlarda bol miktarda çay içerler. Dışarıda hava 35 derece olsa da fark etmez. Alkol içmek isteyip istemediğinizi sorduklarında Özbeklerin yanakları kızaracaktır. Özbekistan’da insanlar aşırı iyidir. Turizm çok yaygın sayılmaz; dolayısıyla, meraklarını ifade edeceklerdir. Çok misafirperver olduklarından, bazen fazla meraklı olabilmektedirler. Eğer 25 yaşının üzerinde ve bekâr bir kadınsanız, Özbekler neden evlenmediğinizi sormaktan çekinmeyeceklerdir. Bazıları 30 yaşına geldiklerinde dört çocuk sahip olduklarını dahi söylecektir. Bunu kişisel algılamamalısınız ve yapabiliyorsanız bu konuda espri yapın. Pozitif yaklaşımı sürdürün. Bu soruyu sizi rencide etmek için sormazlar. Sadece meraklılar. İnsanları üzmek kimseye fayda sağlamaz. Özbekistan’ın nüfusu çoğunlukla Müslüman’dır; ancak onlara ilk bakışta bu anlaşılmayabilir. Bunun nedeni kadınların olağan kıyafetler giymeleri ve herkesin votka içmesidir. Tipik Müslüman davranışları sergilemezler ki bunu oldukça şaşırtıcı bulabilirsiniz. Yine de, Özbekistan'ın pek çok ibadethane ve diğer kutsal mekânları vardır ve bu nedenle saygı göstermeniz gerekir. Eğer bu tür yerleri ziyaret ederseniz, makul giyinin. Eğer kadınsanız, giriş sırasında başınızı örtebilmeniz için yanınızda bir eşarp götürmelisiniz. Özbekistan’da ulaşım için tren, otobüs ve taksi dolmuşları kullanabilirsiniz. Turistlerin en yaygın olarak kullandıkları ulaşım yöntemi otobüstür. Ucuzdur ve nispeten hızlıdır. Ancak, bilmeniz gereken birkaç şey var. Eğer uzun bir yolculuk yapıyorsanız, otobüs yolcuların lavaboya gitmesi için mola verecektir; ancak, yemek yiyebileceğiniz kadar uzun süre mola vermez. Yanınıza bol bol atıştırmalık alın. Ayrıca, otobüslerin gece hareket etmesi yasadışıdır. Geçmişte çok sayıda kaza yaşanmıştır; bu nedenle, gece yarısından sabah 5’e kadar otobüs hareket etmez. Büfe ve atıştırmalıklar bulabileceğiniz belirli yerlerde durursunuz. Tek yapmanız gereken otobüsün tekrar hareket etmesi için sabaha kadar beklemektir. Özbekistan ciddi anlamda hafife alınmaktadır. Dopdolu bir tarihi olan ve pek çok pamuk tarlası bulunan güzel bir ülkedir. Özbekistan’a gitmek tek başına seyahat eden bir kadın olsanız bile güvenlidir. İnsanlar naziktir ve samimi karşılandığınızı hissedeceksiniz. Hoş bir deneyim yaşayacaksınız.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?