Yayınlandığı yer:

Varış Üzerine Tayland e-Vizenizi Hemen Alın

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

No Tourist Visa Required

Bugün şanslı gününüz. Bu ülkeye seyahat etmek için turist vizesine ihtiyacınız YOKTUR. Eğer öğrenci veya çalışma vizesi hakkında bilgi edinmeniz gerekiyorsa, lütfen size en yakın elçilikle irtibata geçin. Güvenli Yolculuklar!

Elçilik İletişim Bilgileri

Learn More: Visa on Arrival

Tayland 2015 yılında, belli ülkelerin vatandaşı olan seyahat eden kimselere Varış Üzerine Vize için önceden başvuruda bulunma izni veren bir sistem uygulamaya koymuştur. Üç yıl sonra, 2018’de Hükümet ön onaylı elektronik vize hamilleri için özel bir hizmeti uygulamaya koymuştur. Vize pulunu varış havaalanında Varış Üzerine Vize kontuarlarına vardığınızda alacaksınız. Varış Üzerine Vize ücreti 2.000 Tayland Bahtıdır (THB). Kasım 2018 ila 13 Ocak 2019 tarihleri arasında Göçmenlik Bürosu seyahat eden kimselerden bu ücreti almayacaktır.

NOT: Bu önceden elektronik kayıt süreci sadece, Suvarnabhumi Havaalanı, Don Mueang Havaalanı, Phuket Havaalanı ve Chiang Mai Havaalanından geçen seyahat eden kimseler için mevcuttur ve bu yoğun havaalanlarında size zaman kazandıracaktır.

ÖNEMLİ: Hizmetimiz gerçek Vizeyi VERMEMEKTEDİR. Size Varış Üzerine Vizenizi almak için girişte ibraz etmeniz gereken bir önceden kayıt elektronik belgesi olarak bir QR kodu vereceğiz.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Varış Üzerine Elektronik Vize (e-VOA) 15 ülkenin vatandaşlarının Taylan’a girdiklerinde vizelerini Göçmen kontrol noktasında alabildiği bir programdır.

Lütfen gerçek vize DÜZENLEMEDİĞİMİZİ göz önünde bulundurunuz. e-VOA Tayland’a Suvarnabhumi Havaalanı, Don Mueang Havaalanı, Phuket Havaalanı ve Chiang Mai Havaalanından giriş yapan belirli ülke vatandaşlarına sunulan bir elektronik onay hizmetidir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • Pasaportunuzun kapak sayfasının bir fotoğrafı.
  • Kişisel pasaport bilgilerinizin bir kopyası. Pasaportunuzun en az 1 ay geçerlilik süresine sahip olması gerektiğini akılda tutunuz.
  • Konaklama Rezervasyonu. Eğer Airbnb’de kalıyorsanız, rezervasyonu teyit eden ev sahibinden imzalı bir yazıya ihtiyaç duyacağınızı lütfen göz önünde bulundurunuz. Söz konusu belge bu konaklama mekânında kalacak olan seyahat eden tüm kimselerin isim ve soy isimlerini içermelidir.
  • Uçak biletinizin (gidiş ve dönüş) bir kopyası.
  • Ödeme için bir kredi kartı/banka kartı veya Paypal hesabı bilgisi.

Varış Üzerine Tayland Vizesi ücreti 2.000 THB’dir. 13 Ocağa kadar, başvuru hakkına sahip tüm ülkeler bu ücretten muaf tutulacaktır. Takip eden günlerde ise, bu ücret başvuru zamanı tahsil edilecektir.

iVisa ön onay standart hizmeti için 31$ tutarında bir hizmet ücreti almaktadır.

Bu, işlenme süresine ilişkin olarak seçtiğiniz yönteme bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme Süresi: 4 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 2 iş günü
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 1 iş günü

Varış Üzerine Tayland e-Vizesi düzenlenme tarihinden itibaren (önceden kaydın tamamlandığı tarih DEĞİL, vizenin Tayland’da edinildiği tarihtir) 15 gün boyunca geçerlidir. Bu, çok girişli bir vizedir.

Varış Üzerine Vize önceden kayıt hizmetinden faydalanabilecek ülkelerin listesi aşağıdaki gibidir: Andorra, Butan, Çin, Etiyopya, Fiji, Hindistan, Kazakistan, Maldivler, Morityus, Papua Yeni Gine, San Marino, Suudi Arabistan, Tayvan, Ukrayna ve Özbekistan.

Hizmetimiz gerçek vizeyi VERMEMEKTEDİR. Size Varış Üzerine Vizenizi alacağınız zaman girişte ibraz etmeniz gereken ve bir QR kodunu içeren önceden kayıt belgesi vereceğiz. Vize pulunu havaalanında Varış Üzerine Vize kontuarlarına vardığınızda alacaksınız.

Ön onaylı eVOA sadece aşağıdaki Havaalanlarında mevcuttur:

  1. Suvarnabhumi Havaalanı
  2. Don Mueang Havaalanı
  3. Phuket Havaalanı
  4. Chiang Mai Havaalanı

  1. Havaalanına vardığınızda, Göçmenlik kısmını gösteren işaretleri takip edin.
  2. Göçmenlik kısmına doğru giderken, “Varış Üzerine Vize” işaretini göreceksiniz. Bu işaretler büyük ve nettir; dolayısıyla, gözden kaçırmanız mümkün değildir.
  3. Varış Üzerine Vize alanında, eVOA hamillerine ayrılmış şeritler mevcuttur.

Başvuruda uçak biletlerinizi (hem gidiş hem dönüş) ibraz etmeniz gerekecektir. Belgede yer alan bilgiler başvuruda sunulan seyahat bilgileriyle eşleşmelidir. Havaalanında vardığınızda gerçek vizeyi alabilmek için biletlerinizi göstermeniz tavsiye edilir.

Seyahat eden kimselerin Varış Üzerine Vize (VOA) başvurusunda bulunabilmek için varış tarihlerinden itibaren en az 1 ay geçerlilik süresine sahip olan ve vize damgası için en az bir boş sayfası olan bir pasaportu olmalıdır.

GEREKLİLİKLER: Tüm başvurucular şunları ibraz etmelidir:

  1. Varış tarihinizden sonra 15 günü geçmeden kalkan bir dönüş uçak bileti
  2. e-VOA önceden kayıt formu (bizim tarafımızdan sağlanmaktadır)
  3. Göçmenlik kartı (varış ve ayrılış)
  4. Otel rezervasyonu veya konaklama mekânı rezervasyonunun teyidi.

NOT: Tayland’da kalacağınız süre boyunca kişi başına en az 10.000 THB (veya aile başına 20.000 THB) tutarında paranızın bulunduğunun kanıtını göstermeniz istenebilecektir.

Girdiğinizden sonraki 15 gün içerisinde Tayland’dan ayrılacağınızı gösteren bir uçak biletiniz yoksa girişiniz engellenebilir.

Bu elektronik önceden kayıt hizmeti sadece Tayland’a Suvarnabhumi Havaalanı, Don Mueang Havaalanı, Phuket Havaalanı ve Chiang Mai Havaalanından giriş yapan seyahat eden kimseler için mevcuttur.

Başka bir havaalanına uçacak olan seyahat eden kimselerin, varış üzerine havaalanından VOA edinmeleri gerekecektir.

Asya’ya seyahat eden kişiler Tayland’dan uzak duramaz. Tayland, çok eğlenebileceğiniz ve sıklıkla gidilen bir yerdir. Bangkok hakkında bazı hikâyeler duymuşsunuzdur, değil mi? Bu yerin asla uyumadığı ve partilerin 7/24 sürdüğü hikâyelerini. Bu tam olarak doğru olmasa da, eğer kendinizi Bangkok’ta bulursanız, partinin asla durmadığı hissine kapılacaksınız. Yine de, Tayland sadece başkentinden ibaret değildir. Esasında, Tayland’da tecrübe edeceğiniz en iyi yerlerden biri de kimselerin ziyaret etmediği bir yerdir. Yani kırsal kesim. İnsanlar nadiren kırsal alanlara gider ve bu da kırsal alanların güzel tarafıdır. Tayland kısıtlamalar bakımından fazla araştırma gerektirmese de, oraya gitmeden önce muhtemelen bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunlardan ilki, hayvan turizminin orada mevcut olmasıdır; fakat bundan uzak durmalısınız. Biliyoruz bu kulağa hoş geliyor olabilir ve bir kaplan ile veya bir filin sırtında çektireceğiniz fotoğraflar tonlarca beğeni ve yorum alacaktır; ancak, buna değmez. Bu hayvanlar genellikle istismar edilmektedir ve kimse hayvan zulmüne ortak olmak istemez. En önemli mesele, gitgide daha fazla insanı bunu yapmamaya ikna etmektir ve gelecekteki bir zamanda, hayvanları ‘cazibe unsuru’ olarak sergileyen kişiler iflas edecektir. Siz de bunu savunmalısınız. Hayvanlardan bahsetmişken, Tayland’da pek çok sokak köpeği göreceksiniz. Eğer hayvanları, özellikle de köpekleri seviyorsanız canınızı sıkabilir. İnsanların ellerinden geldiği kadar çok köpeği su ve yiyecek vererek beslediğini; fakat köpeklerin çoğunun aç olduğunu bilmelisiniz. Onlara acısanız dahi, mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir. Sizin bununla bir ilginiz olmadığını hatırlayın ve yolunuza devam edin. Başkalarının sorunlarının sizin tatilinizi etkilemesine izin vermeyin. Son olarak, plajlardaki maymunları asla beslememelisiniz. Ve çok sayıda maymun göreceğiniz kesindir. Maymunları beslemekteki sorun, bu durumda maymunların insanlar tarafından beslenmeye bağımlı hale gelecek olması ve sonrasında vahşi doğada zorlanacak olmasıdır. Ayrıca, maymunlar cüzdan, çanta ve hatta kıyafet çalarak da belirli zarara neden olabilirler. Ve bunu sadece biraz yemek bulabilmek için yaparlar. Bu onların suçu değildir. Bu, maymunların küçük sevimli hırsızlar olduğunu düşünerek bu tür davranışı teşvik eden insanların suçudur. Hayvanları bir tarafa bırakırsak, Tayland yemeklerinin batı ülkelerindekinden çok farklı olduğunu bilmelisiniz. Popüler Tayland yemeği Pad Thai’ye muhtemelen aşinasınızdır, değil mi? Bu dünyadaki tüm Tayland restoranlarda mevcuttur. Kimlerin budan memnun olmadığını bilmek ister misiniz? Taylandlılar. Onlar için Pad Thai, meşhur bir yemek olmaktan ziyade bir atıştırmalıktır. Gerçek Tayland yemekleri çok daha iyidir. Baharatlar farklıdır ve noodleların kıvamı daha iyidir. Tüm yemeklerini keşfetmeden Tayland’dan ayrılmanız düşünülemez. İletişime gelince, Tayland'da gezinmek nispeten kolaydır. Pek çok insan İngilizce konuşur ve konuşamasalar dahi anlayabilirler. Turizmin Tayland’ın ekonomisinin büyük bir kısmı olduğunun ve her yıl milyonlarca insanın oraya gittiğinin farkında olmalısınız. Yerli halkın İngilizce bilmesi çok doğaldır. Pek çok insanın duymak istemediği bir gerçek ise, Tayland’daki popüler yerlerin çoğunun genellikle bulunulabilecek en kötü yerler olduğudur. Elbette bu Tayland’da ne aradığınız bağlıdır. Eğer hızlı yaşam ve parti istiyorsanız, Bangkok sizin için uygun olacaktır. Fakat huzur ve sessizlik istiyorsanız, başka bir yer aramalısınız. Popüler yerler gün boyunca doludur ve siz samanlıktaki bir iğne gibi olacaksınız. Kimse sizi bulamayacak. İzole bir plaja veya kırsal kesime gidin. Orada bol bol güzel yemekler, iyi insanlar ve iyi müzik bulacaksınız. Ayrıca, geceleri sessizdir ve yıldızları görebilirsiniz. Kültüre geline, pek az insan Tayland’a kalıntılar için gider. Yine de, hoşunuza gidebilecek bazı kalıntılar mevcuttur. Bu kalıntılar Kamboçya’daki Angkor Wat kadar muhteşem değildir; fakat mevcut olanla yetinmek durumunda kalacaksınız. Ancak, Taylandlıların saygı göstermeniz gereken gelenekleri vardır. Turistler için pek fazla kural yoktur; ancak olan kuralları da izlemeniz gerekir. Örneğin, ayaklarınızı yukarıya veya birine doğru uzatmak kabul edilebilir değildir. Genellikle tuk-tuk adı verilen arabalarda ayaklarını uzatan turistler göreceksiniz; fakat yerli halk bundan tiksinmektedir. Bunun nedeni de Tayland kültüründe ayakların vücudun en pis, başın ise en temiz kısmı olmasıdır. Dolayısıyla, bir plajda hamakta yatmadığınız sürece, ayaklarınızı yerde tutmamak için bir mazeretiniz yoktur. İşte bu kadar basittir. Tayland’da pek fazla kısıtlama olmayabilir; fakat daima uymanız gereken altın kural, yasa dışı uyuşturucu satın almamaktadır. İnsanlar Tayland’ın diğer konularda yumuşak olması nedeniyle orada ne isterlerse yapabileceklerini düşünürler. Bu kesinlikle doğru değildir. Tayland’da dünyanın en ağır uyuşturucu karşıtı kanunları mevcuttur ve üzerinizde uyuşturucuyla yakalanırsanız hapse girersiniz. Ve üzerinizin aranmayacağını da düşünmeyin. Polisin sokakta rastgele arama yapma izni vardır. Vücudunuzu ve valizinizi kontrol edeceklerdir. Bu tür riskler almamalı ve alkolle yetinmelisiniz. Alkol bol miktarda mevcuttur. Tayland hakkında söylenebilecek çok daha fazla şey vardır. Fakat yukarıdaki ipuçları ülkeye ilişkin daha net bir fikriniz olmasına yardımcı olacaktır. Ancak, kesin olan bir şey var. Tayland’a ziyaret etme imkânınız varsa, kesinlikle tereddüt etmemelisiniz. Harcadığınız zamana değecek muhteşem bir ülkedir.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?