Yayınlandığı yer:

Tanzanya Turistik e-Vizenizi Online Satın Alın (Tanzanya Vizesi)

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Processing Time
Tourist eVisa
Visa Cost USD 50 - 100
Service Fee USD 30.00
Number of Entries Single / Multiple
Processing Time 5 days
Hemen Başvurun

How to Apply: Tourist eVisa

Fill out online application

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Receive document via email

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Enter destination

Vardığınızda Pasaportunuzu ve bizim tarafımızdan sağlanan Belgeyi ibraz edin

Hemen Başvurun

Learn More: Tourist eVisa

Daha çok bilgi pek yakında!

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Tanzanya vizesi, Tanzanya’ya herhangi bir amaçla giriş yapacak diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hariç tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uygulanmakta olan vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından en çok tercih edilen vize türü ise 90 günlük Tanzanya turist vizesidir.

Tanzanya vizesinin maliyeti ne kadardır?

En çok tercih edilen vize türü olan Tanzanya 90 günlük turist vizesinin maliyeti 50 dolarlık hükümetin talep ettiği ücret ve ekstra 30 dolarlık firmamızın hizmet bedeli ile toplamda 80 dolara mal olmaktadır.

Tanzanya vizesi ne kadar süre için geçerlidir?

Tanzanya’ya gitmek isteyen vatandaşlarımız genel olarak 90 gün geçerli olan Tanzanya vizesinden faydalanmaktadırlar. Bunun yanında Tanzanya’ya gitmek isteyen vatandaşlarımızın talep ettikleri iş vizeleri de kendi özel şartlarında ve Tanzanya’da yapılacak işin mahiyetine göre farklı zaman dilimleri için verilmektedir.

Tanzanya vizesine nasıl başvurulur?

Tanzanya için alınacak olan vizeler; Ankara’da bulunan Tanzanya Büyükelçiliği veya İstanbul’daki Tanzanya Konsolosluğu ile Tanzanya Devleti tarafından yetkilendirilmiş bu kurumların anlaşmalı olduğu akredite vize merkezleri üzerinden yapılmaktadır.

Gerekli evraklar ile bu makamlara başvuruda bulunulması halinde Tanzanya vize işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Tanzanya vizesini kimler alabilir?

2010 yılında Tanzanya hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında imzalanan anlaşma sonrasında diplomatik, hususi ve hizmet pasaportuna sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Tanzanya’ya girmeden önce vize başvurusunda bulunmaları şartı kaldırılmıştır.

Tanzanya’ya gitmek isteyen umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Tanzanya vizesi almak zorundadırlar.

Tanzanya turist vizesi için herhangi bir kısıtlama var mıdır?

Tanzanya turist vizesi ile Tanzanya’ya giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için aşağıdaki kısıtlamalar bulunmaktadır.

  • Tanzanya turist vizesi ile Tanzanya’da en fazla 90 gün kalınabilir.

  • Bu vize ile Tanzanya’da çalışmak mümkün değildir.

  • Tanzanya’ya giriş yapan ve ülkede transit olarak bulunacak yolcular da dahil olmak üzere 12 saat üzerinde Tanzanya’da kalacak 1 yaş üzerindeki herkesten sarıhumma aşısı olduklarına dair uluslararası belge talep edilmektedir.

Tanzanya turist vizesi ile Tanzanya’da ne kadar kalabilirim?

Tanzanya turist vizesi ile Tanzanya’da en fazla 90 gün kalınabilmektedir.

Tanzanya’dan başka bir ülkeye uçuş gerçekleştireceğim. Yine de Tanzanya vizesi almam gerekir mi?

Tanzanya üzerinden başka bir ülkeye uçuş gerçekleştirecek herkesin Tanzanya transit vizesi almaları gerekmektedir. Transit vize işlemleri Tanzanya’daki havaalanında yapılmaktadır.

Pasaportumun geçerlilik süresi 6 aydan daha az. Yine de Tanzanya vizesine başvuruda bulunabilir miyim?

Hayır. Tanzanya vizesine başvurmak için kullanacağınız pasaportun Tanzanya’ya giriş yaptığınız tarih itibariyle en az 6 ay geçerliliğinin bulunması gerekmektedir.

Aldığım Tanzanya vizesinin geçerlilik süresi başlamadan önce Tanzanya’ya giriş yapmam mümkün müdür?

Tanzanya için aldığınız vizenin tarih aralıklarından önce Tanzanya’ya giriş yapmanız mümkün değildir. Tanzanya vizesi ile ancak ve ancak vizenin size verildiği tarihler aralığında Tanzanya’ya giriş yapabilirsiniz. Bu tarihten daha erken bir zaman için Tanzanya’ya giriş yapmak istiyorsanız giriş yapmak istediğiniz tarih aralığını kapsayan yeni bir Tanzanya vizesi almanız gerekmektedir.

Tanzanya vizemin geçerliliğini nasıl kontrol edebilirim?

iVisa internet sitemiz üzerinden halihazırda tarafınıza verilmiş olan Tanzanya vizesinin tarih aralıklarını kontrol etmeniz mümkündür. Ayrıca, Tanzanya vizesi esnasında başvuruda irtibat için tarafınıza verilmiş olan adreslere gelen dokümanlar da vize geçerlilik süresi için incelenebilir. Bu dokümanlar elektronik ortamda belirtmiş olduğunuz e-mail adresine gönderilmektedir.

Tanzanya vizesine başvurmak için ne gereklidir?

Tanzanya turist vizesine iVisa üzerinden başvuruda bulunmak için gerekli olan belgeler şunlardır:

  • Geçerliliği devam etmekte olan bir pasaport

  • İletişim ve doğrulama işlemlerinde kullanılacak bir e-mail adresi ile ödemelerde kullanılmak üzere geçerli bir kredi kartı

Tanzanya vizesini ne kadar sürede alabilirim?

Tanzanya vizesinin standart başvuru süresi 5 gündür. Bu süreyi daha da kısaltmak için farklı maliyetlerle farklı paketlerimiz de bulunmaktadır. Başvuru işleminizi en kısa 2 saat içerisinde çözümlemekte olduğumuz “Çok Hızlı Başvuru” paketimiz de mevcuttur.

Tanzanya vizesine başvurmak için kullanacağım pasaportun ek şartları bulunmakta mıdır?

Tanzanya vizesine başvuruda bulunmak için kullanacağınız pasaportun tek şartı, söz konusu pasaportun Tanzanya’ya giriş yapacağınız tarih itibariyle 6 aylık geçerlilik süresinin olmasıdır.

Tanzanya vizesi çoklu girişler için kullanılabilir mi?

Tanzanya’ya çoklu girişlerde kullanılacak olan vizeler özel ve farklı bir çeşit vize olarak belirlenmiştir. Tanzanya çoklu giriş vizelerinin giriş süreleri ise 1 aydan 1 yıla kadar değişmekle birlikte giriş amacına göre bu vizelerin alınma süreleri birbirinden farklıdır.

Vize başvurumu yaparken bir hata yaptım. Bu hatayı düzeltmem mümkün mü?

Vize başvurusu yaparken bir hata yaptığınız takdirde eğer başvurunuz işleme alınmamışsa hatayı fark ettiğiniz anda bildirmeniz durumunda hatalı kısımlar derhal düzeltilecektir.

Ancak, başvurunuz işleme alınmışsa ve hatayı başvurunuzun işleme alınmasından sonra fark etmişseniz bu hatanın düzeltilmesi için 5.95 $ bir ücret ödemeniz gerekecektir.

Tanzanya’da iken Tanzanya vizesi için başvurabilir miyim?

Bu durum, çok istisnai koşullar haricinde pek mümkün değildir. Tanzanya içerisinde bulunduğunuz süre zarfında ise eğer vizenizin süresi bitmeye yakın ise vize uzatma başvurusu yapabilirsiniz.

Tanzanya’ya benimle birlikte gelecek çocuklarım için vize başvurusunda bulunmak zorunda mıyım?

Tanzanya vizesine başvururken aile üyeleriniz ve çocuklarınız için de başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Tıpkı kendiniz için olduğu gibi geçerli bir pasaporta sahip olan aile üyeleriniz için de benzer süreçlerle başvuruda bulunmalısınız.

Tanzanya’ya giriş yapmak için alacağımız vizede uçuş rezervasyonu veya uçak bileti satın almak zorunda mıyım?

Tanzanya’ya yapılacak vize başvurusu esnasında istenen zorunlu belgeler arasında uçak bileti şart değildir. Ancak, vize başvuru dosyanız içerisinde uçuş rezervasyonu bilgilerinin bulunması başvurunuzun değerlendirilmesinde dikkate alınmaktadır.

Tanzanya vizesini aldıktan sonra Tanzanya’ya giriş yapacağım tarihin vize başlangıç tarihi olması zorunlu mudur?

Tanzanya’ya giriş yapacağınız tarihin illa ki Tanzanya vize başvuru başlangıç tarihi olması şart değildir. Vizeyi almış olduğunuz tarih aralığı içerisinde istediğiniz bir zamanda Tanzanya’ya giriş yapmanız mümkündür.

Halihazırda zaten bir Tanzanya vizesine sahibim. Yeni bir tanesine başvurabilir miyim?

Halihazırda bir Tanzanya vizesine sahipseniz bu vize için başvururken kullandığınız pasaportun kaybolması gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınız haller için yeni bir vize başvurusunda bulunmanız mümkündür.

Tanzanya turizmi hakkında daha fazla bilgi

Tanzanya, yaklaşık 100 farklı etnik kültürün birlikte yaşadığı ve barışçıl bir halka sahip bir ülkedir. Ülke içerisinde bulunan vahşi yaşam alanları, Tanzanya’yı safari turizmi için elverişli bir pozisyona getirmektedir.

Nüfus olarak büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkede turistik bölgeler dışında alkol tüketimi yasaktır.

Tropikal iklim kuşağında yer alan Tanzanya’nın mutfak kültürünü de bu iklim kuşağının karakteristik gıdaları belirlemiştir. Tanzanya mutfağının en çok kullanılan ürünü ise mısırdır. Arap ve Hint mutfağından esintiler taşıyan Tanzanya mutfağında yapılan yemeklerin büyük bir çoğunluğu baharat kullanımı açısından zengin yemeklerdir.

Ülkede şubat ayında Zanzibar’da düzenlenen “Sauti Za Busara” isimli müzik festivali ülkenin en büyük ve en çok ilgi gören festivalidir. Haziran ayında da yine Zanzibar’da Zanzibar International Film Festival düzenlenmektedir.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?