Yayınlandığı yer:

Tacikistan Turistik e-Vizenizi Online Satın Alın (Tacikistan Vizesi)

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 50.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Processing Time 24 hours
Hemen Başvurun
eVize GBAO
Visa Cost USD 70.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Processing Time 24 hours
Hemen Başvurun

How to Apply: eVisa

Fill out online application

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Receive document via email

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Enter destination

Vardığınızda Pasaportunuzu ve bizim tarafımızdan sağlanan Belgeyi ibraz edin

Hemen Başvurun

Learn More: eVisa

Tacikistan Cumhuriyeti Ocak 2016’da, kısa vadeli ziyaretçilerin çaba sarf etmeksizin vize edinmelerine izin veren elektronik vizeler veya e-Vizeleri uygulamaya koymuştur. Bu e-Vizeler ülkeyi turistik veya ticari amaçlarla ziyaret etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının elektronik başvuru doldurarak ve konsolosluğa gitmeksizin elektronik vize almalarına izin vermektedir. Bu kişilerin artık Tacikistan konsolosluklarında veya sınırda uzun sıralarda beklemelerine gerek yoktur.

E-Vize, Tacikistan’a giriş ve Tacikistan içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. Ancak halihazırda Tacikistan’da değilseniz e-Vize izin başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formundaki gerekli bilgiler doldurulduktan sonra ve çevrim içi kredi kartı ödemesi tamamlandığında başvurucular vizelerini e-posta yoluyla alacaklardır.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Tacikistan e-Vizesi, Tacikistan’a ve Tacikistan’dan seyahat izni veren resmi bir belgedir. Tacikistan e-Vizesi elektronik olarak pasaportunuzla bağlantılıdır.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • Pasaportunuzun PDF, JPEG, GIF, BMP veya PNG formatında taraması.
  • Kredi kartı/banka kartı veya Paypal hesabı bilgisi.

Tacikistan e-Vizesi ücreti 50 Amerikan dolarıdır (USD). İlaveten, 20 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 50 USD ve 70 USD’dir.

Bu, seçeceğiniz işlenme süresine bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme: 1 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 2 saat
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 15 dakika

Tacikistan e-Vizesi düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün boyunca geçerlidir. Bu da, Tacikistan’a 90 gün içerisinde giriş yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu e-Vize tek bir girişe ve maksimum 45 gün boyunca kalışa izin veren bir vizedir.

Hayır. Uluslararası transit bölgesinden ayrılmayacaksanız elektronik Tacikistan vizeniz olması gerekmez.

Evet. Reşit olmasalar dahi, her başvurucunun Tacikistan elektronik vizesi için başvuruda bulunması gerekmektedir.

Tacikistan e-Vizesi düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün olsa da, onay anından itibaren 3 ay içerisinde kullanılması gerekmektedir; aksi takdirde, süresi sona ermiş olarak değerlendirilecektir.

Hayır. Tacikistan e-Vizesi, Tacikistan’a girişinizden önce edinilmelidir.

Evet. E-Vize hamilleri Tacikistan'a tüm sınır noktalarından giriş yapabilir.

Halihazırda, 121 ülkenin vatandaşları e-Vize başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Ülkenizin e-Vize alma hakkına sahip olup olmadığını görmek için bu sayfanın üst kısmında yer alan vize sınayıcımızı kullanabilirsiniz.

Hayır, kalış süresinin uzatılmasına izin verilmemektedir. Eğer izin verilen 45 günden fazla kalmak istiyorsanız Tacikistan’dan ayrılmalı ve yeni bir vize için başvuruda bulunmalısınız.

Halihazırda, 121 ülkenin vatandaşları e-Vize başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Ülkenizin e-Vize alma hakkına sahip olup olmadığını görmek için bu sayfanın üst kısmında yer alan vize sınayıcımızı kullanabilirsiniz.

Başvurucunun pasaportunun geçerlilik süresi Tacikistan’a giriş zamanından itibaren en az 6 ay olmalı ve en az bir boş sayfası bulunmalıdır.

İnsanların çoğu Tacikistan'ı mekân olarak tercih etmemektedir. Diğer her ülke gibi, Tacikistan’ın da büyüleyici bulacağınız pek çok yeri olduğu dikkate alındığında, bu talihsizliktir. Genellikle insanlar Tacikistan’a Fann Dağlarında yürüyüş yapmak istedikleri için giderler. Dünyaca ünlü Pamir Yolu da Tacikistan’dadır; orayı da görmek isteyebilirsiniz. Önemli olan nokta, Tacikistan’a gitmenin harcadığınız süreye kesinlikle değeceğidir. Fakat diğer herhangi bir yabancı ülkeye gitmeden önce yapmanız gerektiği gibi, bazı temel kuralları öğrenmelisiniz. Bu kurallar olağan dışı değildir ve onlara kolaylıkla uyabileceğiniz şüphesizdir. İlk olarak, Tacikistan'ın dindar bir ülke olduğunu ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğunu bilmelisiniz. Tacikistan diğer Müslüman ülkeler gibi muhafazakâr değildir; fakat ülkenin alışkanlıklarına ve geleneklerine saygı göstermelisiniz. Tacikistan’da Hıristiyanlar ve ayrıca diğer dinlere mensup kişiler de vardır. Tacikistan'ın dindar bir ülke olduğuna değindik çünkü uygun bir şekilde giyindiğinizden emin olmanız gerekir. Öncelikle, bir kadınsanız, asla çok açık giyinmemelisiniz. Çok açık giyinmeyin derken neredeyse tamamen kapalı giyinmeyi kastediyoruz. Tacikistan’da kadınlar çarşaf vb giymezler; fakat mümkün olduğunca kapalı giysiler giymelisiniz. Dekoltesi olmayan ve uzun kollu uzun elbiseler giyebilirsiniz. Fakat keşfe çıkarsanız, uzun paçalı pantolon ve bol bir bluz veya kazak en iyi seçenek olacaktır. Uzun bir bluzla tayt da giyebilirsiniz. Bir cami veya diğer dini mekânları ziyaret etmeye karar verme ihtimaline binaen daima üzerinizde bir eşarp taşımalısınız. Başınızı örtmeden giremezsiniz. Erkeklere gelince, genellikle dünyanın diğer her yerindeki erkekler gibi giyinirler. Kot pantolon ve t-shirtün yanı sıra takım elbise giyen erkekler göreceksiniz. Tacikistan’ın dindar yönü erkeklerin giyimini herhangi bir şekilde etkilememektedir. Tacikistan’a gitmek için en iyi zaman, eğer Tacikistan'ın sunduğu her şeye erişmek istiyorsanız Haziran ortası ila Eylül ortasıdır. Tahmin edebileceğiniz üzere, erişim kısıtlı olacağından kış aylarında Fann Dağlarında yürüyüşe gidemezsiniz. Yazlar rahat olduğundan, bu ülkeye gidilecek en iyi zamandır. Eğer yüksek rakımlı yerlerle ilgilenmiyorsanız, dilediğiniz zaman gidebileceğinizi söylemeye gerek bile yok. Planladığınız şeyleri yapmak için birkaç hafta yeterli olacaktır ve vize 45 gün boyunca kalmanıza izin verir. Fakat turistlerin Pamir Yoluna gidince yaptıkları bir hata da, yolun tamamını sadece birkaç gün içinde keşfetmek istemeleridir. Bu bir hatadır çünkü bu durumda arabada çok fazla zaman geçirilmek zorunda kalınır. Sanırız her gün arabada 10 saat oturmak istemezsiniz, değil mi? En iyi zaman aralığı ise 8 ila 10 gündür. Böylece çok fazla yer keşfedebilir ve buna bol vakit ayırabilirsiniz. Dolayısıyla, yolda hiçbir şeyi kaçırmamak için, acele etmeyin. Eğer bir yemek tutkunuysanız, Tacikistan’a bayılacaksınız. Tacikistan'ın ünlü bir mutfağı olmasa da, Tacikistanlılar yemek konusunda iyidirler. Yemeklerin çoğu etli yemeklerdir ve çok fazla baharat kullanmazlar. Yine de, yemekler lezzetlidir. Tacikistan yemeklerini tecrübe etmenin en iyi yolu chaiikhanas olarak bilinen çay evlerinde veya hatta pazarlarda yemektir. Sıklıkla karşılaşacağınız bir şey ise chaidir. Bu kulağa biraz Hindu gelebilir; fakat Tacikistan'ın haritadaki konumu nedeniyle, bu sizin için şaşırtıcı olmamalıdır. Harika vadilerinden bazılarını keşfetmeden Tacikistan’dan ayrılmanız düşünülemez. Pek çok saklı göller bulacaksınız ve manzara muhteşemdir. Keşif yapma planınız yoksa bile valizinize tırmanış malzemeleri koymalısınız. Tacikistan’a vardığınızda muhtemelen en azından bazı tepelere tırmanmak isteyeceksiniz. Görüntü baştan çıkarıcıdır ve karşılaşacağınız vadilere aşık olacaksınız. Bu garantilidir. Pek muhtemel olmasa da eğer kentsel alanda kalmak istiyorsanız, Tacikistan'ın başkenti Dushanbe’yi ziyaret etmelisiniz. Esasında, eğer uçakla seyahat ederseniz başkentte iniş yaparsınız; dolayısıyla, burada birkaç gün kalmak isteyebilirsiniz. Dünyanın en uzun bayrak direğini veya en büyük çay evini görmek isteyebilirsiniz. Pazarlar her türlü malla doludur ve memleketinizdeki sevdikleriniz için hediyelik eşya almak için harika bir fırsattır. Tahmin edebileceğiniz üzere, en iyi yemekler Tacikistan'ın başkentinde mevcuttur; dolayısıyla, yürüyüş botlarınızı giymeden önce tat alıcılarınızı şımartmak isteyebilirsiniz. Tacikistan’da ulaşıma gelince, pek çok imkân vardır. Otobüsler ve çok yaygın olan taksi dolmuşlar vardır; fakat özellikle de Tacikistan’a Pamir Yolu için gidiyorsanız, en iyisi araba kiralamaktır. Birinin sizi acele ettirmesi veya taksimetrenin çalışıyor olması nedeniyle manzarayı özümseme fırsatını kaçırmak istemezsiniz, değil mi? Bu ekstra masraf olabilir; fakat buna değecektir. Tatilinizi geçirmek isteyebileceğiniz yerler bakımından Tacikistan ilk tercihiniz olmasa bile, kesinlikle değerlendirilmeye değer bir yerdir. Sırf hakkında bir şey bilmediğiniz için büyüleyici bir mekânı göz ardı edemezsiniz. Artık ülke hakkında bir şeyler biliyorsunuz ve umarız ki, yakın gelecekte kendinizi Tacikistan’da bulursunuz. Ülkenin turizmi büyümektedir ve halk bu konuda çok heyecanlı görünmektedir. Tacikistanlılar İngilizce bilmiyor olsa da, teknoloji sayesinde artık bu bir sorun değildir.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?