Yayınlandığı yer:

Meksika Kara Yolu Turist Kartınızı (FMM Formu) Online Satın Alın

iVisa.com 2013 yılından itibaren tüm vize başvuruları için hızlandırılmış işlenme ve rehberlik hizmeti sunmaktadır. Hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir.

Bir vize gerekmektedir. Bu belgenin işlenmesi konusunda yardımcı olabiliriz.

Vize Türü Vize Maliyeti İşlenme Ücreti Giriş Sayısı İşlenme Süresi
Tourist Card - Air
Vize Maliyeti USD 0.00
Service Fee USD 20.00
Giriş Sayısı Tekli
İşlenme Süresi 30 dakika
Hemen Başvurun
Tourist Card - Land
Vize Maliyeti USD 29.00
Service Fee USD 20.00
Giriş Sayısı Tekli
İşlenme Süresi 30 dakika
Hemen Başvurun

Nasıl Başvuruda Bulunulur: Tourist Card - Land

Çevrim içi başvuruyu doldurun
Çevrim içi başvuruyu doldurun

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın

Belgeyi e-posta ile alın
Belgeyi e-posta ile alın

Sırada bekleyerek veya uçakta ya da havaalanında formlar doldurarak zaman kaybetmeyin. Biz bunu sizin için yapacağız

Bir vizeye (kağıt veya elektronik) ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin
Bir vizeye (kağıt veya elektronik) ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin

Bazi uyrukluklar bu ülkeye girmek için vizeye ihtyaç duymaktadir. Yerel elçilik / konsolosluğa danişin

Destinasyon girin
Destinasyon girin

Destinasyona giriş yaparken zaman kazanmaniz ve zahmet çekmemeniz için pasaportunuzu ve bizim tarafimizdan sağlanan belgeyi ibraz edin

Hemen Başvurun

Daha Fazla Bilgi Edinin: Tourist Card - Land

Ulusal Göçmenlik Kurumu (INM) 2015 yılında Turist Kartını uygulamaya koymuştur. Forma Magratoria Múltiple’ye (FMM) göre, turist kartı belirli ülkelerin tatil amaçlı seyahat eden vatandaşlar için düzenlenen bir kabul belgesidir. Resmi olarak bir vize olmasa da turist kartı popüler tabirle turist vizesi olarak da anılmaktadır. Başvurucular başvuru formunu doldurduktan sonra vizeleri e-posta yoluyla kendilerine gönderilecektir.

Müşterilerimizin çoğu kart ödemesi için giriş noktalarında uzun kuyruklar bekleme konusunda sıkıntı yaşadığından ve hizmetimizin sıraya girme gereksinimini ortadan kaldıracağından ötürü, iVisa bu hizmeti sunmaktadır. İlaveten, bu kartı almanız giriş noktanıza vardığınızda formu doldurmak zorunda kalmamanız anlamına gelmektedir. Özetlemek gerekirse, bu kartı önceden almak size zaman kazandıracaktır; ancak lütfen bunun zorunlu olmadığını ve bir hizmet ücretine tabi olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Sık Sorulan Sorular

Meksika Turist Kartı veya FMM (“Forma Migratoria Múltiple”, önceki adıyla FMT), para karşılığı herhangi bir işle uğraşmayacak olan tüm yabancı vatandaşların Meksiya’ya seyahat etmeleri için gerekli olan bir turist izin belgesidir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • En az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport
  • Ödeme için bir kredi kartı/banka kartı veya Paypal hesabı bilgisi

Turist Kartı (Kara Yolu) ücreti 25 Amerikan dolarıdır (USD). İlaveten, 20 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 40 USD ve 60 USD’dir.

Bu, seçtiğiniz işlenme yöntemine bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme Süresi: 1 iş günü.
  2. Hızlı İşlenme: 3 saat.
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 30 dakika.

Meksika Turist Kartı (Kara Yolu) varış tarihinden itibaren 180 gün boyunca geçerlidir. Ayrıca, bu tek bir girişe ve maksimum 180 gün boyunca kalışa izin veren bir vizedir.

Sadece tek bir giriş için geçerli olduğundan, turist kartını sadece bir kez kullanabilirsiniz.

Meksika’ya hava yoluyla gelmeyi planlıyorsanız, buraya tıklayarak alabileceğiniz Turist Kartı (Hava Yolu) için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Meksika’ya hava yoluyla gelmeyi planlıyorsanız, buraya tıklayarak alabileceğiniz Turist Kartı (Hava Yolu) için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Turist Kartı (Kara Yolu) maksimum 180 gün boyunca kalışa izin vermektedir.

Evet, ancak, çevrim içi olarak Turist Kartı başvurusunda bulunmak isteyen seyahat eden kimselerin, başvuru hakkı bulunan bir ülkenin pasaportuyla başvurmaları ZORUNLUDUR.

Meksika’yı ziyaret etmek isteyen seyahat eden kimselerin, planlanan giriş tarihinden itibaren en az 6 ay boyunca geçerlilik süresine sahip bir pasaportu olmalıdır.

Meksika Hükümeti varışınızdan itibaren 30 gün içerisinde başvuruda bulunmanızı zorunlu kılmaktadır. Ancak, iVisa’ya dilediğiniz an başvuruda bulunabilirsiniz; zira başvurunuzun işleme konması için doğru zaman gelene kadar başvurunuzu doğruluk amacıyla gözden geçirecek ve sıraya koyarız.

Hayır, Turist Kartı sadece turizm amaçlıdır.

Meksika ticarete açık bir ülkedir ve pek çok insan Meksika'nın yükselişe geçebilecek tüm sektörlerine yatırım yapmaya çalışmaktadır. İşte bu, pek çok şirketin neyle karşı karşıya olduklarını görmek üzere heyetlerini göndermesinin nedenidir. Fakat eğer sizin de bu türden bir hedefiniz varsa, bunun gerçekleşebilmesi için Meksika’yı ziyaret etmeden önce iş kuralları hakkında bazı bilgiler öğrenmeniz gerekebilir. Yurtdışına gittiğinizde iş pratikleri ve alışkanlıklarını öğrenmek sağduyunun gereğidir. Ne de olsa, kültürler farklıdır ve sizin makul olduğunu düşündüğünüz şeyler diğer kültürler tarafından tuhaf, hatta uygunsuz ve rencide edici bulunabilecektir. Meksika’nın çok fazla kuralı yoktur; fakat bir görüşme gerçekleştirmeyi düşünmeden dahi önce bu kuralları hatırlamanız gerekir. İlk olarak, kimse sizden dili öğrenmenizi istemeyecektir. Meksikalılar İspanyolca kullanırlar; fakat sırf orada bir iş görüşmesi gerçekleştireceğiniz için İspanyolca öğrenmenize gerek yoktur. Heyetlerin çoğu tercüman tutmaktadır. Tahmin edebileceğiniz üzere, akıcı İspanyolca konuşmak yardımcı olacaktır; fakat Meksikalıların oraya vardığınızda akıcı bir şekilde konuşmanızı talep etmesi makul değildir. Fakat lütfen, teşekkürler, pardon ve diğer benzeri ifadeler gibi bazı kalıpları öğrenmeniz tavsiye edilir. Bunlar küçük şeylerdir; fakat çabanız çok takdir edilecektir. Ve bu iyi bir dostça ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır. Meksikalılar hakkında öğrenmeniz gereken bir husus ise, ilişkilere çok önem vermeleridir. Sizinle bir iş ilişkisine girmeden önce sizinle bir bağlantı kurmak isteyeceklerdir. Bazıları bunu abartılı bulabilir; ancak Meksikalıların çalışma tarzı budur. Dostça ilişki Meksikalılar için çok önemlidir. Bu nedenle sizi tanımak için çok fazla zaman harcayacaklardır. Onlarla birlikte öğle yemeğine gidersiniz ve eğer akşam yemeğine giderseniz, muhtemelen iş hakkında konuşmazsınız. Mesafeli bir insan dahi olsanız, biraz kendinizi serbest bırakmalı ve Meksikalıların iş yürütme yönteminin bu olduğunun farkına varmalısınız. Size kişisel ve aile hayatınızla ilgili sorular sorulacaktır ve sizi tanımak Meksikalılar için çok önemli bir süreçtir. Sizin de onlara sorular sormanız tavsiye edilir; çünkü bu bir ilişki kurmakla ilgilendiğinizi kanıtlar. Bir görüşme ayarlarken, bunu 2 hafta öncesinden yaptığınızdan emin olun. Görüşmeyi bir hafta öncesinden ve Meksika’ya vardığınızda tekrar teyit etmeniz gerekir. Asistanların irtibat bilgilerinize sahip olduğundan emin olun. Görüşmeye zamanında gitmeniz gerekir; fakat Meksikalı yetkililer 30 dakikaya kadar gecikebilir. Bu sizi rencide etmemelidir ve bu gecikmeden dolayı surat asmak veya sinirli hareketlerde bulunmak inanılmaz derecede rencide edicidir. Sinirlenseniz dahi, bunu belli etmeyin. Bu, bir görüşmeye başlamak için iyi bir yol değildir. Yetkililer geldiğinde, kendilerine iş kartviziti vermek alışılagelmiş bir uygulamadır. Fakat kartvizitin arkasında İspanyolca versiyonun da olduğundan emin olun. Kimliğinizi anlamaları gerekir. Ayrıca, bir kartvizitiniz olduğunda, İspanyolca versiyonun bulunduğu yüzü alan kişiye karşı çevirdiğinizden emin olun. Eğer görüşmede konuşulacak hususlara ilişkin bir listeniz varsa, bunun da İspanyolca versiyonunu götürmeyi unutmayın. Yine de, heyetlerin sizin listenizi izlemesini beklemeyin. İş görüşmesi başladığında, müzakerelerin neredeyse hiç bir zaman tek bir oturumda gerçekleşmeyeceğini akılda tutun. Pazarlık etmek kabul edilebilirdir; dolayısıyla, en iyi teklifinizi en baştan vermeyin. Ayrıca, eğer bir yönetici hazır bulunuyorsa, önemli bir şey olmasını beklemeyin. Meksikalılar statülere çok önem verir ve liderleri daima karar alma sürecine katılırlar. Fakat ikinci veya üçüncü görüşme muhtemelen bir yönetici olmaksızın gerçekleştirilecektir. Yöneticilerin görevi sizinle dostça bir ilişki kurmaktır; fakat bu gerçekleştikten sonra, onları bir daha asla görmeyebilirsiniz. Bunu iyi bir işaret olarak algılamalısınız. Meksika’da son süreler oldukça esnektir ve bir karar verilmesi belirli bir süre alabilir. Sabırlı olmalı ve beklemelisiniz. Herhangi bir konuda acele etmek hata olur ve Meksikalılar kendilerini sıkıştırmaya çalıştığınızı düşüneceklerdir. Ayrıca, müzakerelere avukat götürmek de bir hatadır. Güveninizi göstermelisiniz. Meksika kültüründe güvenilirlik, dürüstlük ve endişelendiğiniz konular hakkında açık olmanız çok büyük önem taşır. Kıyafetlere gelince, mutaassıp bir giyim tarzı benimsemelisiniz. Dışarıda hava çok sıcak olsa dahi, takım elbise giymelisiniz. Koyu renkli bir takım elbise her zaman en iyi tercihtir. Asla kısa kollu gömlek giymeyin ve kravat takmanın seçime bağlı olmadığını unutmayın. Ceketinizi çıkarabilirsiniz; ancak bunun haricindekiler sadece rencide edici olacaktır. Kadınların çok açık giyinmemeleri gerekir ve asla çok dar veya çok kısa etekler giymemeleri gerekir. Önceden belirtildiği üzere, erkekler ve kadınlar için mutaassıp bir giyim tarzı en iyi seçenektir. Meksikalılarla iş yapmaktan hoşlanacaksınız. Meksikalılar çok eğlenceli, dürüst ve sizi samimi karşılayan insanlardır. Eğer birinin evine davet edilirseniz, eliniz boş gitmediğinizden emin olun. Kadife çiçeği ve kırmızı çiçekler hariç diğer çiçekler ve tatlılar en iyi seçeneğiniz olacaktır. Meksikalılar hediyelerini hemen açarlar. Eğer bir hediye alırsınız, hemen hediyeyi açmalısınız ve aldığınız eşya hoşunuza gitmese dahi çok coşkulu davranmalısınız. Genel olarak, Meksika’nın iş dünyasını düzenleyen kurallar olağan dışı değildir. Meksika kültürünün garip yönleri vardır ama bu tüm kültürlerde söz konusudur. Bir yabancı ülkeyi ziyaret ettiğinizde, özellikle de etkileyici bir izlenim bırakmak istiyorsanız, belirli bir davranış tarzını benimsemek doğaldır. Umarız ki, yukarıda belirtilen ipuçları yardımcı olmuştur.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?