Laos için vize gereklilikleri

Bir vize gerekmektedir. Bu belgenin işlenmesi konusunda yardımcı olabiliriz.

Vize Türü Vize Maliyeti İşlenme Ücreti Giriş Sayısı İşlenme Süresi
Turist e-Vizesi
Vize Maliyeti USD 54.34
Service Fee USD 30.00
Giriş Sayısı Tekli
İşlenme Süresi 72 saat
Hemen Başvurun

Nasıl Başvuruda Bulunulur: Turist e-Vizesi

Çevrim içi başvuruyu doldurun
Çevrim içi başvuruyu doldurun

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Belgeyi e-posta ile alın
Belgeyi e-posta ile alın

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Destinasyon girin
Destinasyon girin

Overleg uw paspoort en het document dat wij verstrekken bij binnenkomst in het land van bestemming

Hemen Başvurun

Daha Fazla Bilgi Edinin: Turist e-Vizesi

Laos Göçmenlik Ofisi yakın tarihte, tüm ülkelerin vatandaşlarının standart kağıt vize yerine elektronik vize almalarına izin veren bir sistem getirmiştir. Bu yeni sistem hem başvuru sürecini hem de giriş sürecini çok daha kolay hale getirmiştir çünkü eVize hamilleri gümrükten geçerken ayrı bir sırayı kullanırlar. EVize başvuru süreci çok basittir ve %100 çevrim içidir. Başvuru sunulup kabul edildiği zaman başvurucu, yazdırılması ve varış üzerine göçmenlik memurlarına gösterilmesi zorunlu olan eVize onay yazısını alacaklardır. Evet, işte bu kadar kolay.

Elektronik Vize sistemi, dünyanın herhangi bir yerinden vize başvurusunda bulunmanın çevrim içi bir yöntemidir. Bu yeni sistem, kabul edilen ülkelerden gelen seyahat eden kimselerin elçiliğe gitmek veya pasaportlarını incelenmek üzere kargoyla göndermek zorunda kalmadıkları anlamına gelmektedir. Çevrim içi başvuru hızlı ve basit olup, her yerden ve her zaman yapılabilir. Ödeme, başvuru anında çevrim içi olarak yapılır.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Sık Sorulan Sorular

Lao Turist EVizesi tüm ülkelerin vatandaşlarının standart kağıt vize için başvuruda bulunmaksızın Laos’a giriş yapmalarına izin veren bir seyahat iznidir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • Varış tarihinizden itibaren en az altı ay boyunca geçerli olan mevcut pasaport
  • Gezi programı
  • Konaklama bilgileri
  • Ödeme için bir banka kartı/kredi kartı veya PayPal hesabı bilgisi

Ücret uyruğunuza bağlı olarak 46,58 Amerikan doları (USD) ile 65,21 USD arasında değişmektedir. Lütfen uyruğunuza ilişkin ücret miktarını öğrenmek için vize sınayıcımızı kullanınız. İlaveten, 30 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 50 USD ve 70 USD’dir.

Bu, işlenme süresine ilişkin olarak seçtiğiniz yönteme bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  • Standart İşlenme Süresi:10 iş günü.
  • Hızlı İşlenme:8 iş günü.
  • Aşırı Hızlı İşlenme:6 iş günü.

Laos Turist eVizesi düzenlenme tarihinden itibaren 60 günlük geçerlilik süresine sahiptir ve hamilinin söz konusu 60 günlük dönem içerisinde maksimum 30 gün boyunca kalmasına izin vermektedir.

Seyahat belgeniz, eVizenizin sona erme tarihinden sonra en az 6 ay boyunca geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca, pasaportunuzda damgalama için en az bir boş sayfa bulunmalıdır.

Tüm ülkelerin vatandaşları Laos Turist eVizesi için başvuruda bulunabilir.

Laos Turist eVizesi hamilinin yalnıza tek sefer giriş yapmasına ve ülkede 30 güne kadar kalmasına izin vermektedir.

Seyahat eden kimsenin Laos gezisinden en az 6 iş günü önce bu eVize için başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hayır. Bir eVize sadece bir iniş iznidir. Bir ziyaretçinin girişine izin verilip verilmeyeceği hususu, ülkenin gümrük makamları tarafından varış üzerine kontrol prosedürünün ardından kararlaştırılmaktadır.

Laos’a vardığınızda, yazdırılması gereken Turist eVizeniz ile birlikte pasaportunuzu ibraz etmeniz gerekmektedir.

Laos, Güneydoğu Asya’daki tek karayla çevrili ülkedir. Çin, Myanmar, Vietnam ve Kamboçya’ya komşu olan Laos her ne kadar insanlar tarafından seyahat destinasyonu olarak gözardı edilse de, dikkatinize değerdir. İnsanlar Laos’da turizmin düşük seviyede olduğunu düşünmektedir; fakat Laos turizmi, daha büyük bir nüfusa sahip olan Filipinlerden %20 daha az orandadır. Yine de, Laos sizi manzaraları, küçük kasabaları ve çok kibar insanlarıyla muhakkak büyüleyecektir. Bunun haricinde, aşağıda ayrılmadan önce bilmeniz gereken birkaç husus var. Ele almamız gereken ilk konu vizedir. Birkaç ülkenin vatandaşları, uyrukluğa bağlı olarak Laos’da 14,15 ve 30 günden fazla kalmadıkları sürece vize için başvuruda bulunmalarını gerektirmeyen vize muafiyeti kapsamındadır. Fakat geri kalan ülkelerin neredeyse tamamının vatandaşları havaalanına vardıklarında veya kara sınır kontrol noktasında vize alabilmektedir. Tüm kara sınır kontrol noktalarının bu hizmeti sunmadığını ve Vientiane, Luang Prabang, Pakse ve Savannakhet havaalanlarında varış üzerine vize alabileceğinizi göz önünde bulundurunuz. Eğer varış üzerine vize alma hakkına sahip değilseniz tek seçeneğiniz Laos'un bölgenizdeki diplomatik misyonlarından birine gitmektir. Önceden aramalı ve gereklilikleri sormalısınız. Neden mi? Çünkü devlet web siteleri olması gerektiği sıklıkta güncellenmemektedir ve yanlış bilgi, vize başvurusunun reddedilmesine yol açabilir. Güncel olmayan web sitelerinden bahsetmişken, Laos hakkında değerli bilgiler veren sitelerin neredeyse tamamı kötü yönetilmektedir. Bu nedenle, özellikle de vize gereklilikleri vb. önemli konular hakkında pek çok bilgi kaynağını kullanarak araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Belgeler konusunu bir kenara bırakacak olursak, Laos’un kendisi hakkında bilmeniz gereken birtakım hususlar mevcut. İlk olarak, Laos’a gittiğinizde çok kibar olmalısınız. Laos’un yerlileri sizden saygılı olmanızı bekler. Ayakkabılarınızla bir eve giremezsiniz, ayaklarınızı mobilyanın üzerine koyamazsınız, izin almadıkça insanların fotoğrafını çekemezsiniz ve hiçbir koşulda sol elinizle yemek yememelisiniz. Eğer solaksanız şanssızsınız; zira Asya ülkelerin çoğunda sol el pis olarak değerlendirilir. Laos'un meşhur olan bir yönü ise orada kimsenin aceleci olmamasıdır. Herkes sakindir ve telaş içinde olan kimseyi görmezsiniz. Bu, batı medeniyetinden bir kişi için biraz sinir bozucu olabilir; fakat asla işleri aceleye getiremezsiniz. Kimse aceleniz olmasını dikkate almaz. Ancak, oraya tatil için gidiyorsunuz. Acele etmeye gerek yok. Sadece arkanıza yaslanın ve Laos’taki yavaş hayatın keyfini çıkarın. Bir kereliğine acele içerisinde olmamak tazeleyici olabilir. Laos yemekleri lezizdir. Tay yemeklerine benzer; fakat çok baharatlı olabilmektedir. Ağzınızdaki yanma hissini bir nebze gidermek için servis edilen çiğ sebzeleri kullanabilirsiniz. İçeceklere gelince, Laos’da insanlar Beerlao içmekten hoşlanırlar. Denemelisiniz. Belki de beğenirsiniz. Lao’ya gittiğinizde bir dil engeli mevcut olacaktır. Halk, resmi dil olan Lao dilini konuşmaktadır. Eğer nispeten daha eğitimli kişilerle karşılaşırsanız, onlarla Fransızca iletişim kurmanız mümkün olabilecektir (geçmişteki Fransız koloniciliği nedeniye). Ancak, görünüşe göre daha genç nesiller okulda İngilizce öğreniyor ve şanslıysanız, İngilizce konuşarak anlaşabilirsiniz. Fakat Lao dilinde birkaç temel ifade öğrenmelisiniz; zira ülke sakinleri bunu hayal edebileceğinizden fazla takdir edeceklerdir. Faaliyetler ise Lao’da hiç eksik olmaz. İnsanların çoğu dağlarda yürümek için ülkenin kuzey kısmına gider. Laos’da yürüyüş yapmak muhteşemdir ve manzaralar nefes kesici olabilmektedir. Bitkisel saunayı deneyimlemeden Laos’dan ayrılmamalısınız. Rotanız üzerinde karşılaştığınız tapınaklarda bunu yapabilirsiniz. Hazır değinmişken, ülkenin her yerinde pek çok tapınak ziyaret edebilirsiniz. Dağlardaki kabileler konaklama olanakları sunmaktadır; fakat internet olmadığı için kırsal bir deneyim için hazırlıklı olmalısınız. Temel olarak, eğer Laos’u bir sonraki seyahat destinasyonunuz olarak seçerseniz, sıkılmazsınız. Lüks mekanların bulunmasına rağmen gezinin maliyeti uygundur. Başkent şehirden çok bir kasaba görünümündedir; fakat tatlı bir şeyler alabileceğiniz sevimli Fransız pastaneleri bulabilirsiniz.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?