Yayınlandığı yer:

Kuveyt Turistik e-Vizenizi Online Satın Alın (Kuveyt Vizesi)

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Processing Fee Number of Entries Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 0.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Processing Time 12 saat
Hemen Başvurun

How to Apply: eVisa

Fill out online application
Fill out online application

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Receive document via email
Receive document via email

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Enter destination
Enter destination

Overleg uw paspoort en het document dat wij verstrekken bij binnenkomst in het land van bestemming

Hemen Başvurun

Learn More: eVisa

Kuveyt Hükümeti 2016 yılında, elektronik seyahat yetki belgesi olan Kuveyt Çevrim İçi Vize uygulamasını getirmiştir. Bu sistem vize başvuru sürecini basitleştirmek ve hızlandırmak için uygulamaya konmuş olup, Kuveyt’e seyahat için vize başvurusunu ve vizenin alınmasını daha kolay ve daha hızlı hale getirmiştir.

Herhangi bir elçiliğe pasaportunuzu göndermenize veya mülakata gitmenize gerek yoktur. Kuveyt Hükümeti vizeleri çevrim içi olarak düzenlemektedir ve iVisa size bu belgeyi e-posta yoluyla PDF formatında gönderecektir.

iVisa aracılığıyla başvuruda bulunarak, vizenizin durumunu ve onayını kolaylıkla takip edebileceğiniz kişisel çevrim içi hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Bu e-Vize, ziyaretçilerin Türkiye’ye girmelerine imkân veren bir izin belgesidir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • E-Vizenizin “kalış süresini” geçen en az 60 gün boyunca geçerlilik süresi bitmeyen pasaportunuz veya seyahat belgeniz.
  • Belirli ülkelerin vatandaşlarının Şengen’den veya ABD, Birleşik Krallık ve İrlanda’dan vize veya oturma izni gibi destekleyici belge sunmaları gerekmektedir. Ülkelere ilişkin gereklilikleri görmek için lütfen başvuru sayfamıza gidin ve uyruğunuzu girin.

Ücret uyruğunuza bağlı olarak 0,70 Amerikan doları (USD) ila 80,70 USD arasında değişmektedir. Lütfen uyruğunuz için spesifik ücret miktarını öğrenmek için vize sınayıcımızı kullanınız. İlaveten, 20 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 40 USD ve 60 USD’dir.

Bu, seçeceğiniz işlenme süresine bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme: 1 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 2 saat
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 15 dakika

Hem tekli, hem de çoklu giriş e-Vizeleri düzenlenme tarihinden itibaren 180 gün boyunca geçerlidir. Bu da, düzenlenme tarihinden itibaren 180 gün içerisinde Türkiye’ye giriş yapmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Lütfen belirli ülkelerin vatandaşlarının çoklu giriş seçeneğinden faydalanma hakkına sahip olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Başvurucunun pasaportunun geçerlilik süresi Türkiye’ye giriş zamanından itibaren en az 6 ay olmalı ve en az bir boş sayfası bulunmalıdır.

Evet. Reşit olmayan kişiler dahil tüm yabancı vatandaşların Türkiye’ye seyahat etmek için vize almaları gerekmektedir.

Bu husus, seyahat eden kimsenin uyruğuna bağlıdır. Eğer aşağıdaki ülkelerden birinin vatandaşıysanız, çoklu giriş e-Vizesi alacaksınız:

  • Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Belçika, Kanada, Hırvatistan, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Grenada, Haiti, Hong Kong, İrlanda, Jamaika, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Maldivler, Malta, Morityus, Hollanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık.

Eğer Türkiye’de e-Vizenizin izin verdiğinden daha uzun süre kalmak istiyorsanız, oturma izni için en yakın Göç İdaresi İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hayır. E-Vizenizin geçerlilik süresi, başvurunuzda belirtilen tarihten itibaren başlamaktadır. Bu süre zarfında Türkiye’ye istediğiniz tarihte giriş yapabilirsiniz.

Evet. Her seyahat eden kimsenin ayrı bir e-Vizesinin bulunması gerekmektedir.

Hayır. Türkiye’den ayrılmanız ve yeni bir e-Vize edinmeniz gerekmektedir. Eğer kalışınızı izin verilen maksimum günün/e-Vize geçerlilik süresinin ötesine uzatmak istiyorsanız, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Deniz limanlarından varış yapmak isteyen veya turistik amaçlarla sahil şehirlerini veya yakınlarındaki şehirleri ziyaret etme niyetinde olan seyahat eden kimseler, kalış süreleri yetmiş iki (72) saati geçmemek kaydıyla, vizeden muaftırlar. Ancak, gemi turunuz için Türkiye’ye giriş çıkışınızı hava yoluyla yapacaksanız, vize almanız gerekmektedir.

Vizenizin/oturma izninizin destekleyici belge olarak kullanılması için tek gereklilik, ilgili belgenin geçerlilik süresinin Türkiye’ye giriş yaptığınız tarihte devam ediyor olmasıdır.

Transit bölgesinden ayrılmadığınız takdirde, vize almanız gerekmez.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları e-Vize alabilirler:

  • Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Belçika, Kanada, Çin, Hırvatistan, Kıbrıs, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Fiji, Grenada, Haiti, Endonezya, İrlanda, Jamaika, Maldivler, Malta, Morityus, Meksika, Hollanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Surinam, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri

Maksimum gün sayısı uyruğunuza bağlı olarak 30 ila 90 gün arasında değişecektir. Uyrukluğunuz için maksimum gün sayısının ne olduğunu belirlemek için sayfanın üst kısmında yer alan vize sınayıcımızı kullanabilirsiniz.

Son dönemlerde, insanların Arap ülkelerini ziyaret etmeye daha da istekli hale geldiği görülmektedir. Gerçek şu ki, Müslüman değilseniz Mekke veya Medine'ye gidemeyecek olsanız bile, çok fazla kısıtlama yoktur. Ancak, Kuveyt'te bu tür bir kısıtlama yoktur ve Kuveyt şehirlerini her zaman ziyaret edebilirsiniz. Yine de, Kuveyt’e gitmeden önce bilmeniz gereken bir kaç husus vardır. Kültürünü ve alışkanlıklarını araştırmaksızın yabancı bir ülkeye gitmek, varlığından bile haberdar olmadığınız hakaretlere yol açabilir. Bu yüzden biraz ödev yapmak gerekir. Bununla birlikte, Kuveyt hakkında bilmeniz gereken birkaç hususa göz atın. Kuveyt bir Arap ülkesi olmasına rağmen, orada yaşayanların sadece yaklaşık üçte biri Kuveytlidir. Bunun nedeni, petrolün ülke ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturması ve birçok gurbetçinin Kuveyt’te çalışıyor olmasıdır. Bunun sonucunda, özellikle de büyük şehirlerde çok fazla çeşitlilik vardır. Dürüst olmak gerekirse, bunun bazı avantajları vardır. En azından insanların çoğu akıcı İngilizce konuştuğu için iletişim kurma konusunda sorun yaşamazsınız. Muhtemelen kendi ülkenizin bazı vatandaşlarını Kuveyt’te bulabilirsiniz. Bu, tam olarak nereye gittiğinize bağlıdır. Hakkında konuştuğumuz bir Arap ülkesi olduğu için, giyim söz konusu olduğunda kısıtlamalar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bu doğru değildir. Kadınların modayı çok önemsediğini göreceksiniz. Aynı zamanda, bazı kadınlar dinlerini çok ciddiye alırlar ve başlarını örterler. Yine de, eğer bir kadınsanız ve dar bir kot pantolon ya da etek giyiyorsanız, kimse size bir şey söylemeyecek ve değişik bir gözle bakmayacaktır. Yine de, saygılı olmaya ve mütevazı giyinmeye çalışın. Bu, yapılması gereken doğru şeydir. Kuveyt diğer Arap ülkeleri kadar katı olmayabilir, ancak Kuveyt’te alkol tüketimi hala yasaktır. Kısaca belirtmek gerekirse, Kuveyt kuru bir ülkedir ve hiçbir yerde alkollü içecek bulamazsınız. Otellerin dahi alkollü içki sunmadığını duymak sizi şaşırtabilir, ki bu Suudi Arabistan'da dahi mümkündür. Mesele şu ki, alkol mevcut değildir ve kendi alkolünüzü de getirmemeniz gerekir. Bu sadece saygısızlık olacaktır. Kuveyt'e gitmek için en iyi zamanın ne olduğuna gelince, muhtemelen Kuveyt yazından uzak kalmak istersiniz. Sıcaklıklar 54 dereceye kadar çıkabilir ve hayır, bu Fahrenheit değil Santigrat derecesidir. 54 Santigrat derecesi 129 Fahrenheit derecesine eşittir. Muhtemelen pişersiniz. Her evde ve diğer binalarda klima üniteleri vardır, fakat bazen hava derecesi o kadar yüksek olur ki, klimalar sıcakla başa çıkamazlar. Ayrıca, sadece gün boyu içeride kalmak için tatile gitmek istemezsiniz, değil mi? Muhtemelen deve yarışlarını görmek ve Kuveyt'te mevcut olan her türlü eğlenceli faaliyetleri gerçekleştirmek istersiniz. Yani, Kuveyt'e gitmek için en iyi zamanın ne olduğu sorunuzu yanıtlamamız gerekirse, bu büyük olasılıkla Ekim ila Mart arası olacaktır. Kuveyt'teki geleneklere gelince, bazı şeyleri tuhaf bulabilirsiniz. Birincisi, asla sol elinizle bir hediyeyi kabul etmemeli veya bir şey almamalısınız. Sol elinizle hediye de vermemelisiniz. Lavabo görevlerinde kullanıldığı için, sol elin kirli olduğu kabul edilir. Dolayısıyla, solak dahi olsanız, size eşlik eden Kuveytliler olduğunda mümkün olduğunca sol elinizi kullanmaktan kaçının. Kuveyt'e seyahat ettiğinizde, birinin size evine davet etmesi çok yaygın bir durumdur. İnsanlar çok misafirperver ve meraklılardır, bu yüzden davetlerini reddetmek gücendiricidir. Misafirlik havasında olmasınız bile, en azından biraz uğramalısınız. Misafirlikte geçirdiğiniz süreden Kuveyt’in kültürü ve gelenekleri hakkında bilgi edinmek için yararlanabilirsiniz. Bazıları oldukça etkileyici olan çok fazla şey öğreneceksiniz. Kuveyt'e gittiğinizde, gazın sudan daha ucuz olması sizi şaşırtmayın. Ülkenin ekonomisinin %85’i petrole dayalıdır ve bu nedenle çok fazla petrol yağları vardır. Ayrıca, Kuveytliler sıcak bir iklimde yaşarlar; dolayısıyla, suyun daha pahalı olması mantıklıdır. Bu konuda, Kuveyt'te ulaşımın bir yolu, yakıt bakımından ucuz olduğu için bir araba kiralamaktır; fakat bu ülkede genellikle pervasız araba sürüldüğünü ve kendinizin hiçbir suçunuz olmasa dahi araba için ödeme yapmak zorunda kalmanızın mümkün olabileceğini bilmelisiniz. Taksiler sizin için en iyi seçenek olacaktır. Kuveyt'te birine hitap ederken, tam adlarını kullanmalısınız. Yani, adınız John Michael Smith ise, Kuveytliler tam adınızı kullanacaktır. Tek bir adınızı dahi ihmal etmeyeceklerdir. Ve siz de bunu yapmalısınız. Fakat bunu meşakkatli ve uzun bulursanız, bir kişiye hitap etmek için sadece adını kullanmadan önce izin almanız gerekir. İzin verilmezse, onlara bu şekilde hitap etmek rencide edici olacaktır. Biriyle konuşurken bacaklarınızı nasıl tuttuğunuz da önemlidir. Örneğin, bacak bacak üstüne atamazsınız ve asla kimseye ayak tabanlarınızı göstermemelisiniz. Birini gücendirmektense ayaklarınızı daima yere basılı tutun. Son olarak, her yerde şahinler görürseniz endişe etmeyin. Her bir şahinin bir kişiye ait olma ihtimali yüksektir. Kuveyt'teki insanların hala şahinleri vardır ve Kuveytliler bu gelenekle çok gurur duyarlar. Siz de biraz şahincilikle uğraşmayı denemelisiniz. Bu zor olsa da, oldukça etkileyicidir. Kuveyt, insanların pek çok yaygın yanlış algılara sahip olduğu ülkelerden biridir. Evet, dindar bir ülkedir; ancak, aynı zamanda oldukça özgürlükçüdür. Bunun dışında, halkın ilginç bir kültürü vardır ve herkes çok iyi ve arkadaş canlısıdır. Gitmeye karar verirseniz orada memnuniyetle karşılandığınızı hissedersiniz. Ayrıca, Kuveyt zengin bir ülkedir; bu yüzden eğlenmek için çok fırsatınız olacaktır. Oradayken iyi vakit geçireceksiniz.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?