iVisa.com

Türkiye e-Vizenizi Hemen Çevrim İçi Olarak Alın

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Max Stay Vize Geçerliliği Processing Time
eVisa
Visa Cost USD 0.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Single
Max Stay 90 days
Visa Expires 30 gün sonra
Processing Time 12 hours
Apply Now

How to Apply: eVisa

Fill out online application

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Receive document via email

No need to deal with the embassy. We do it for you so you don't lose valuable time

Enter destination

Vardığınızda Pasaportunuzu ve bizim tarafımızdan sağlanan Belgeyi ibraz edin

Apply Now

Learn More: eVisa

Türk Hükümeti Nisan 2013’te, eski “vize yapışkan pulu” yerinde e-Vize düzenleyen basit çevrim içi bir vize sistemini uygulamaya koymuştur. E-Vize belgesi 15 dakika kadar kısa bir süre içerisinde alınabilmektedir. Bilgiler sunulduğunda ve ödeme yapıldığında, vize seyahat eden kimseye e-posta yoluyla gönderilecek olup, vizenin indirilmesi ve yazdırılması gerekmektedir. E-Vize Türkiye’de havaalanında ve gümrük memurlarına gösterilmeli ve kalış süresi boyunca güvenli bir şekilde muhafaza edilmelidir. E-Vize, vize almak için yerel elçiliklere gitmenin veya havaalanında sırada beklemenin gerekmemesi anlamına gelmektedir.

Türk Hükümeti e-Vizesi 40’tan fazla ülkenin vatandaşları için oldukça basit bir hale getirmiştir. E-Vize için başvuruda bulunabilecek 60 ülke daha bulunmaktadır; ancak söz konusu ülkelerin vatandaşlarının Şengen, İrlanda, Birleşik Krallık veya Amerika Birleşik Devletleri’ne dair geçerli bir vize veya oturma izni gibi ilave gereklilikleri karşılamaları gerekmektedir. Bazı ülkeler için ayrıca yaş sınırlaması da söz konusudur. Söz konusu 60 ülkeye ilişkin gereklilikleri görüntülemenin en kolay yolu, başvuru sayfamızı ziyaret etmek ve uyruğunuzu girmektir.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Calculate Visa Cost Before Applying

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Bu e-Vize, ziyaretçilerin Türkiye’ye girmelerine imkân veren bir izin belgesidir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • E-Vizenizin “kalış süresini” geçen en az 60 gün boyunca geçerlilik süresi bitmeyen pasaportunuz veya seyahat belgeniz.
  • Belirli ülkelerin vatandaşlarının Şengen’den veya ABD, Birleşik Krallık ve İrlanda’dan vize veya oturma izni gibi destekleyici belge sunmaları gerekmektedir. Ülkelere ilişkin gereklilikleri görmek için lütfen başvuru sayfamıza gidin ve uyruğunuzu girin.

Ücret uyruğunuza bağlı olarak 0,70 Amerikan doları (USD) ila 80,70 USD arasında değişmektedir. Lütfen uyruğunuz için spesifik ücret miktarını öğrenmek için vize sınayıcımızı kullanınız. İlaveten, 20 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 40 USD ve 60 USD’dir.

Bu, seçeceğiniz işlenme süresine bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme: 1 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 2 saat
  3. Aşırı Hızlı İşlenme: 15 dakika

Hem tekli, hem de çoklu giriş e-Vizeleri düzenlenme tarihinden itibaren 180 gün boyunca geçerlidir. Bu da, düzenlenme tarihinden itibaren 180 gün içerisinde Türkiye’ye giriş yapmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Lütfen belirli ülkelerin vatandaşlarının çoklu giriş seçeneğinden faydalanma hakkına sahip olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Başvurucunun pasaportunun geçerlilik süresi Türkiye’ye giriş zamanından itibaren en az 6 ay olmalı ve en az bir boş sayfası bulunmalıdır.

Evet. Reşit olmayan kişiler dahil tüm yabancı vatandaşların Türkiye’ye seyahat etmek için vize almaları gerekmektedir.

Bu husus, seyahat eden kimsenin uyruğuna bağlıdır. Eğer aşağıdaki ülkelerden birinin vatandaşıysanız, çoklu giriş e-Vizesi alacaksınız:

  • Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Belçika, Kanada, Hırvatistan, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Grenada, Haiti, Hong Kong, İrlanda, Jamaika, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Maldivler, Malta, Morityus, Hollanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık.

Eğer Türkiye’de e-Vizenizin izin verdiğinden daha uzun süre kalmak istiyorsanız, oturma izni için en yakın Göç İdaresi İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hayır. E-Vizenizin geçerlilik süresi, başvurunuzda belirtilen tarihten itibaren başlamaktadır. Bu süre zarfında Türkiye’ye istediğiniz tarihte giriş yapabilirsiniz.

Evet. Her seyahat eden kimsenin ayrı bir e-Vizesinin bulunması gerekmektedir.

Hayır. Türkiye’den ayrılmanız ve yeni bir e-Vize edinmeniz gerekmektedir. Eğer kalışınızı izin verilen maksimum günün/e-Vize geçerlilik süresinin ötesine uzatmak istiyorsanız, Göç İdaresi İl Müdürlüğünde oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Deniz limanlarından varış yapmak isteyen veya turistik amaçlarla sahil şehirlerini veya yakınlarındaki şehirleri ziyaret etme niyetinde olan seyahat eden kimseler, kalış süreleri yetmiş iki (72) saati geçmemek kaydıyla, vizeden muaftırlar. Ancak, gemi turunuz için Türkiye’ye giriş çıkışınızı hava yoluyla yapacaksanız, vize almanız gerekmektedir.

Vizenizin/oturma izninizin destekleyici belge olarak kullanılması için tek gereklilik, ilgili belgenin geçerlilik süresinin Türkiye’ye giriş yaptığınız tarihte devam ediyor olmasıdır.

Transit bölgesinden ayrılmadığınız takdirde, vize almanız gerekmez.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları e-Vize alabilirler:

  • Antigua ve Barbuda, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Belçika, Kanada, Çin, Hırvatistan, Kıbrıs, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Fiji, Grenada, Haiti, Endonezya, İrlanda, Jamaika, Maldivler, Malta, Morityus, Meksika, Hollanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Surinam, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri

Maksimum gün sayısı uyruğunuza bağlı olarak 30 ila 90 gün arasında değişecektir. Uyrukluğunuz için maksimum gün sayısının ne olduğunu belirlemek için sayfanın üst kısmında yer alan vize sınayıcımızı kullanabilirsiniz.

Son dönemlerde, insanların Arap ülkelerini ziyaret etmeye daha da istekli hale geldiği görülmektedir. Gerçek şu ki, Müslüman değilseniz Mekke veya Medine'ye gidemeyecek olsanız bile, çok fazla kısıtlama yoktur. Ancak, Kuveyt'te bu tür bir kısıtlama yoktur ve Kuveyt şehirlerini her zaman ziyaret edebilirsiniz. Yine de, Kuveyt’e gitmeden önce bilmeniz gereken bir kaç husus vardır. Kültürünü ve alışkanlıklarını araştırmaksızın yabancı bir ülkeye gitmek, varlığından bile haberdar olmadığınız hakaretlere yol açabilir. Bu yüzden biraz ödev yapmak gerekir. Bununla birlikte, Kuveyt hakkında bilmeniz gereken birkaç hususa göz atın. Kuveyt bir Arap ülkesi olmasına rağmen, orada yaşayanların sadece yaklaşık üçte biri Kuveytlidir. Bunun nedeni, petrolün ülke ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturması ve birçok gurbetçinin Kuveyt’te çalışıyor olmasıdır. Bunun sonucunda, özellikle de büyük şehirlerde çok fazla çeşitlilik vardır. Dürüst olmak gerekirse, bunun bazı avantajları vardır. En azından insanların çoğu akıcı İngilizce konuştuğu için iletişim kurma konusunda sorun yaşamazsınız. Muhtemelen kendi ülkenizin bazı vatandaşlarını Kuveyt’te bulabilirsiniz. Bu, tam olarak nereye gittiğinize bağlıdır. Hakkında konuştuğumuz bir Arap ülkesi olduğu için, giyim söz konusu olduğunda kısıtlamalar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bu doğru değildir. Kadınların modayı çok önemsediğini göreceksiniz. Aynı zamanda, bazı kadınlar dinlerini çok ciddiye alırlar ve başlarını örterler. Yine de, eğer bir kadınsanız ve dar bir kot pantolon ya da etek giyiyorsanız, kimse size bir şey söylemeyecek ve değişik bir gözle bakmayacaktır. Yine de, saygılı olmaya ve mütevazı giyinmeye çalışın. Bu, yapılması gereken doğru şeydir. Kuveyt diğer Arap ülkeleri kadar katı olmayabilir, ancak Kuveyt’te alkol tüketimi hala yasaktır. Kısaca belirtmek gerekirse, Kuveyt kuru bir ülkedir ve hiçbir yerde alkollü içecek bulamazsınız. Otellerin dahi alkollü içki sunmadığını duymak sizi şaşırtabilir, ki bu Suudi Arabistan'da dahi mümkündür. Mesele şu ki, alkol mevcut değildir ve kendi alkolünüzü de getirmemeniz gerekir. Bu sadece saygısızlık olacaktır. Kuveyt'e gitmek için en iyi zamanın ne olduğuna gelince, muhtemelen Kuveyt yazından uzak kalmak istersiniz. Sıcaklıklar 54 dereceye kadar çıkabilir ve hayır, bu Fahrenheit değil Santigrat derecesidir. 54 Santigrat derecesi 129 Fahrenheit derecesine eşittir. Muhtemelen pişersiniz. Her evde ve diğer binalarda klima üniteleri vardır, fakat bazen hava derecesi o kadar yüksek olur ki, klimalar sıcakla başa çıkamazlar. Ayrıca, sadece gün boyu içeride kalmak için tatile gitmek istemezsiniz, değil mi? Muhtemelen deve yarışlarını görmek ve Kuveyt'te mevcut olan her türlü eğlenceli faaliyetleri gerçekleştirmek istersiniz. Yani, Kuveyt'e gitmek için en iyi zamanın ne olduğu sorunuzu yanıtlamamız gerekirse, bu büyük olasılıkla Ekim ila Mart arası olacaktır. Kuveyt'teki geleneklere gelince, bazı şeyleri tuhaf bulabilirsiniz. Birincisi, asla sol elinizle bir hediyeyi kabul etmemeli veya bir şey almamalısınız. Sol elinizle hediye de vermemelisiniz. Lavabo görevlerinde kullanıldığı için, sol elin kirli olduğu kabul edilir. Dolayısıyla, solak dahi olsanız, size eşlik eden Kuveytliler olduğunda mümkün olduğunca sol elinizi kullanmaktan kaçının. Kuveyt'e seyahat ettiğinizde, birinin size evine davet etmesi çok yaygın bir durumdur. İnsanlar çok misafirperver ve meraklılardır, bu yüzden davetlerini reddetmek gücendiricidir. Misafirlik havasında olmasınız bile, en azından biraz uğramalısınız. Misafirlikte geçirdiğiniz süreden Kuveyt’in kültürü ve gelenekleri hakkında bilgi edinmek için yararlanabilirsiniz. Bazıları oldukça etkileyici olan çok fazla şey öğreneceksiniz. Kuveyt'e gittiğinizde, gazın sudan daha ucuz olması sizi şaşırtmayın. Ülkenin ekonomisinin %85’i petrole dayalıdır ve bu nedenle çok fazla petrol yağları vardır. Ayrıca, Kuveytliler sıcak bir iklimde yaşarlar; dolayısıyla, suyun daha pahalı olması mantıklıdır. Bu konuda, Kuveyt'te ulaşımın bir yolu, yakıt bakımından ucuz olduğu için bir araba kiralamaktır; fakat bu ülkede genellikle pervasız araba sürüldüğünü ve kendinizin hiçbir suçunuz olmasa dahi araba için ödeme yapmak zorunda kalmanızın mümkün olabileceğini bilmelisiniz. Taksiler sizin için en iyi seçenek olacaktır. Kuveyt'te birine hitap ederken, tam adlarını kullanmalısınız. Yani, adınız John Michael Smith ise, Kuveytliler tam adınızı kullanacaktır. Tek bir adınızı dahi ihmal etmeyeceklerdir. Ve siz de bunu yapmalısınız. Fakat bunu meşakkatli ve uzun bulursanız, bir kişiye hitap etmek için sadece adını kullanmadan önce izin almanız gerekir. İzin verilmezse, onlara bu şekilde hitap etmek rencide edici olacaktır. Biriyle konuşurken bacaklarınızı nasıl tuttuğunuz da önemlidir. Örneğin, bacak bacak üstüne atamazsınız ve asla kimseye ayak tabanlarınızı göstermemelisiniz. Birini gücendirmektense ayaklarınızı daima yere basılı tutun. Son olarak, her yerde şahinler görürseniz endişe etmeyin. Her bir şahinin bir kişiye ait olma ihtimali yüksektir. Kuveyt'teki insanların hala şahinleri vardır ve Kuveytliler bu gelenekle çok gurur duyarlar. Siz de biraz şahincilikle uğraşmayı denemelisiniz. Bu zor olsa da, oldukça etkileyicidir. Kuveyt, insanların pek çok yaygın yanlış algılara sahip olduğu ülkelerden biridir. Evet, dindar bir ülkedir; ancak, aynı zamanda oldukça özgürlükçüdür. Bunun dışında, halkın ilginç bir kültürü vardır ve herkes çok iyi ve arkadaş canlısıdır. Gitmeye karar verirseniz orada memnuniyetle karşılandığınızı hissedersiniz. Ayrıca, Kuveyt zengin bir ülkedir; bu yüzden eğlenmek için çok fırsatınız olacaktır. Oradayken iyi vakit geçireceksiniz.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.