Gürcistan Turist eVizesi

Turist Vizesi Gerekli Değil

Bugün şanslı gününüz. Bu ülkeye seyahat etmek için turist vizesine ihtiyacınız YOKTUR. Eğer öğrenci veya çalışma vizesi hakkında bilgi edinmeniz gerekiyorsa, lütfen size en yakın elçilikle irtibata geçin. Güvenli Yolculuklar!

Elçilik İletişim Bilgileri

Daha Fazla Bilgi Edinin: eVisa

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı yakın tarihte 60’tan fazla ülkenin vatandaşları için Turist e-Vizesi uygulamasını getirmiştir. Bu Ziyaretçi e-Vizesi seyahat eden kimselerin turizm ve ticaret amacıyla ülkeye giriş yapmalarına izin verir ve Gürcistan’da 30 gün Per Entry veya 90 gün Per Entry kadar kalmalarına imkân verir. Gürcistan e-Vizesi başvurucu süreci çok basittir ve %100 çevrim içidir. Başvuru sunulup kabul edildiği zaman başvurucu, varış üzerine sınır kontrolü/göçmenlik memurlarına gösterilmesi zorunlu olan iniş iznini alacaklardır. Evet, işte bu kadar kolay.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Sık Sorulan Sorular

Gürcistan Turist eVizesi, Gürcistan topraklarına girme hakkını veren kısa vadeli bir vizedir. Elçiliğe veya Konsolosluğa randevu alarak gitmeye veya orijinal belgeleri ibraz etmeye gerek yoktur.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • Pasaportta kişisel bilgileri içeren sayfanın kopyası
  • Pasaport Fotoğrafı
  • Konaklama bilgileri
  • Seyahat tarihleriniz
  • Kredi / banka kartı veya Paypal hesabı bilgisi

NOT: Gürcistan’a varışınız üzerine, aşağıdaki belgeleri ibraz etmeniz istenecektir:

  • Seyahat amacınızı kanıtlayan belge
  • Konaklama kanıtı
  • Seyahat ve sağlık sigortası
  • Yeterli mali imkânlara sahip olunduğunu kanıtlayan belge

E-Vizenin ücreti USD 20.50. Ek olarak, iVisa seçilen işlenme süresine göre değişen miktarda bir hizmet ücreti almaktadır:

  • Standart İşlenme - USD 20.00: : 9 gün

  • Hızlı İşlenme - USD 30.00 : 7 gün

  • Aşırı Hızlı İşlenme - USD 50.00 : 5 gün

Bu, işlenme süresine ilişkin olarak seçtiğiniz yönteme bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  • Standart İşlenme: 9 gün
  • Hızlı İşlenme: 7 gün
  • Aşırı Hızlı İşlenme: 5 gün

Çoklu Giriş e-Vizesinin geçerlilik süresi Seyahat Edilen Ülkeye göre değişmektedir. Belge/Pasaport. İki tür mevcuttur: 120 gün varış tarihinden itibaren ve planlanan varış 180 gün varış tarihinden itibaren

Başvurucunun pasaportunun geçerlilik süresi, talep edilen Gürcistan Turist eVizesinin geçerlilik tarihinden itibaren en az üç ay olmalı ve pasaportta en az 2 boş sayfa olmalıdır. Ayrıca, pasaportun son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olması gerekir.

  • 120 gün geçerlilik süresi olan eVize için: Geçerlilik dönemi içerisinde 30 gün Per Entry boyunca kalmanıza izin verilir.

  • Varış tarihinden itibaren 180 gün geçerlilik süresi olan eVize için: Geçerlilik dönemi içerisinde 90 gün Per Entry boyunca kalmanıza izin verilir.

Gürcistan’a vardığınızda, yazdırılmış e-Vizenizle birlikte pasaportunuzu ve aşağıdaki belgeleri ibraz etmeniz istenecektir:

  • Seyahat amacınızı kanıtlayan belge
  • Konaklama kanıtı
  • Seyahat ve sağlık sigortası
  • Yeterli mali imkânlara sahip olunduğunu kanıtlayan belge

Yeterli mali kaynağa sahip olduğunuzu aşağıdakilerden birini ibraz ederek kanıtlayabilirsiniz:

  • Son üç ay içerisinde alınmış banka ekstresi
  • İşvereninizden alınmış, görevinize ve gelirinize ilişkin bilgi içeren bir referans yazısı
  • Gayrimenkul sahibi olduğunuzu kanıtlayan bir belge
  • Sponsorunuzun mektubu

Seyahat amacınızı, Gürcistan’da bulunan herhangi bir kuruluştan alınmış davet mektubunu ibraz ederek veya bir gezi programı sunarak kanıtlayabilirsiniz.

Gürcistan Turist eVizesi alabilecek ülkelerin listesi aşağıdaki gibidir:

  • Angola
  • Benin
  • Butan
  • Bolivya
  • Burkina
  • Faso
  • Burundi
  • Kamboçya
  • Yeşil Burun
  • Orta Afrika Cumhuriyeti
  • Çin
  • Komoros
  • Küba
  • Cibuti
  • Dominika
  • Doğu Timor
  • Mısır
  • Ekvator Ginesi
  • Eritrea
  • Eswatini
  • Etiyopya
  • Fiji
  • Grenada
  • Guatemala
  • Gine Bisav
  • Guyana
  • Haiti
  • Hindistan
  • Endonezya
  • Jamaika
  • Kiribati
  • Laos
  • Lesoto
  • Makau
  • Madagaskar
  • Malavi
  • Maldivler
  • Marshall Adaları
  • Mikronezya
  • Moğolistan
  • Mozambik
  • Myanmar
  • Namibya
  • Kuzey Kore
  • Kuzey Makedonya
  • Palau
  • Papua Yeni Gine
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipinler
  • Ruanda
  • Saint Kitts ve Nevis
  • Saint Lucia
  • Samoa
  • Sao Tome ve Principe
  • Solomon Adaları
  • Surinam
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad ve Tobago
  • Tuvalu
  • Vanuatu
  • Vietnam
  • Zambiya
  • Zimbabve

Gürcistan, Doğu Avrupa’da bulunan baş döndürücü bir ülkedir. Avrupa'nın en yüksek dağ tepelerinden bazılarına ve en yüksek mevsim çeşitliliğine sahip olması Gürcistan’ı tatiller için çok arzu edilen yerlerden biri kılmaktadır. Ülke en eski şarap üreticilerinden biridir ve bu nedenle, sembollerinden biri de üzüm asmasıdır. Kültür hem büyüleyici, hem güzeldir; yurdunuza dönerken tonlarca sevimli anıyı beraberinizde götüreceksiniz. Gürcistan’ı ziyaret etmek için en iyi zaman yazdır. Gürcistan’ın Karadeniz’e kıyısı vardır; dolayısıyla, ılık mevsimlerde plaja gitmek seçeneklerden biridir. İklim nispeten ılımandır, ancak yazın çok sıcak olabilmektedir. Eğer sıcak havadan hoşlanmıyorsanız, ilkbahar veya sonbaharda ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hem ülke bu mevsimlerde yazınki kalabalık kadar değildir; böylece, ülkenin tadını daha fazla çıkarabilmeniz mümkün olur. Vize politikasına gelince, Gürcistan’da oldukça müsamahakar bir politika mevcuttur. Öncelikle, pek çok ülkenin vatandaşları vizeden muaftırlar; bu da, ülkeye pasaportla giriş yapabildikleri anlamına gelmektedir. Bazı ülkelerin vatandaşları için ise sadece ulusal kimlik kartı yeterli olmaktadır. 1 yıla kadar kalabilmeleri mümkündür; fakat bazı turistler ülkede sadece 90 veya 180 günü aşmayan süreler için kalabilirler. Gürcistan'ın vize politikası ayrıca elektronik vizeyi içermektedir. Gürcistan e-vizesi 66 ülkenin vatandaşları için çevrim içi olarak mevcuttur. Belge bir pasaport ile alınabilir ve belge hamilinin vatandaşlığına bağlı olarak, 180 günlük dönem başına 90 gün veya 120 günlük dönem başına 30 gün kalmaya izin verir. Vize muafiyeti bulunmayan ve Gürcistan elektronik vizesi alma hakkı olmayan diğer ülke vatandaşlarının ise en yakın Gürcistan elçiliğine giderek konsolosluk vizesi için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Gürcistan size güzel yerleri ziyaret etme bakımından sayısız fırsatlar sunacaktır. Öncelikle, Gürcistan’ın başkenti olan Tiflis’e mutlaka gitmelisiniz. Orada eski ve modern binaların mükemmel karışımını göreceksiniz. En büyük ikinci şehir Batum ise Karadeniz kıyısındadır. Batum da, klasik binaların modern gökdelenler ve palmiye ağaçlarıyla birarada bulunduğu bir yerdir. Manzara muhteşemdir. Gürcistan’da gezinme konusunda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Şehirlerde en yaygın kullanılan seyahat vasıtası taksidir. Taksi diğer ülkelere kıyasla inanılmaz ucuzdur ve otobüs veya trenle seyahattan çok daha konforludur. Özellikle de kırsal bir bölgeyi ziyaret etmeyi tercih ederseniz iletişim sorun olabilir. Resmi dil Gürcücedir ve bu oldukça karmaşık bir dildir. Sessiz harflerin aşırı kullanımı dil hayranları için etkileyici olabilir; ancak bu, bir turist için telaffuzu çok güç kılabilmektedir. Kentsel alanlarda, daha genç nesil İngilizce bilmektedir. Anlaşma konusunda herhangi bir sorun yaşamayacaksınızdır. Fakat büyükşehir bölgesinden uzağa gidildiğinde biraz Rusça bilinmesi faydalı olabilir. Sovyetler Birliği çok yakın olduğundan, okullarda Rusça öğretilirdi. Bazı turistler Gürcüce yerine Rusça öğrenmeyi tercih etmektedir. İster inanın ister inanmayın, Rusça daha kolay. Gürcistan'daki en popüler cazibe noktalarından biri de eski ortodoks kiliseleridir. Bazı kiliseler Kafkas dağları üzerinde inşa edilmiştir. Mimari, Ermeni mimarisine oldukça benzerdir; ancak, bazı ayırt edici kısımlar mevcuttur. Tüm detaylara bakmak muhakkak hoşunuza gidecek. Faaliyetlere gelince, verebileceğimiz en iyi tavsiye gezi ve yürüyüşlere çıkmanızdır. Gürcistan’ın kırsal kesimi muhteşemdir ve manzaralar baş döndürücüdür. En harika manzaraları, özellikle de dağlarda göreceksiniz. Deneyimli bir uzun yürüyüşçü değilseniz, bir rehber tutmanızı öneririz. Göreceğiniz yerler gerçekten de dünyanın en güzel yerlerindendir; fakat aynı zamanda tehlikelidirler de. Gürcistan mutfağını gözardı etmemelisiniz. Gürcistan yemekleri bölgede meşhurdur ve Moskova kadar uzak yerlerde dahi yenilmektedir. Moskova'ya seyahat ederseniz, geleneksel yemekler sunan pek çok Gürcü restoranına denk gelirsiniz. En popüler yemek ise kaçapuridir. Bu, peynirli turtaya benzeyen peynir dolgulu ekmektir. Neredeyse her yemeğin yanında servis edilir; dolayısıyla, Gürcistan’da çok fazla zaman geçirecekseniz kaçapuriden bıkabilirsiniz. Denemeniz gereken diğer bir yemek ise hinkalidir. Bu yemek, hamur içine baharatlı kıyma konularak yapılır. Gürcistan’da insanlar hinkaliyi bol miktarda tüketmektedir. Yetişkin bir kişinin tek seferde 15 tane yediğini gördüğünüzde şaşkınlıktan ağzınız açık kalabilir. Son olarak, mtsvadiyi denemeden Gürcistan’dan ayrılmamalısınız. Marine edilmiş iri parçalı domuz veya süt danası eti kızartılır ve soğanlarla şişe dizilir. Lezzetli yemeklerin listesi bitmek bilmez. Yemeklerin tümüne kişniş, sarımsak, dereotu ve ceviz katılır; bu nedenle yemekler inanılmaz lezzetlidir. Tahmin edebileceğiniz üzere, Gürcistan pek çok inanılmaz şaraba da ev sahipliği yapmaktadır. Gürcüler son 8000 yıl boyunca şarap üreten bir halk olduğundan, kullandıkları teknikler muhteşem lezzete ulaştırmaktadır. Gürcüler şarap üretimi konusunda İtalyanlar ve Fransızlarla rahatlıkla yarışabilirler. Gürcistan boş yere “Şarap Beşiği” olarak anılmıyor. Güvenlik konusuna gelince, Gürcistan Avrupa'daki en düşük suç oranlarından birine sahiptir. Bu bakımdan herhangi bir sorun yaşamazsınız. Geçmişte yolsuzluk sorunu vardı; ancak sona erdi. Yine de büyük şehirlerde bulunduğunuzda sağ duyunuzu kullanmanız gerekmektedir; fakat bu kural dünyadaki her şehir için geçerlidir. En yaygın sorun ise caddelerden geçerken öncelik verilmemesidir. Hem yaya iken, hem de eğer araba kiralamayı tercih ederseniz sürücü olarak çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde, tamamen güvende olursunuz. Sağlığınıza gelince, tüketmeden önce meyve ve sebzelerinizi yıkamazsanız, musluk suyu içerseniz veya jakuzi, havuz, nehir ve göllerde su yutarsanız Giyardiya (parazit) kapabilirsiniz. Bunun dışında, sağlığınız açısından herhangi bir risk mevcut değildir. Tam aksine. Gürcistan’da pek çok yaşam merkezi, spa ve spor salonu bulabilirsiniz. Gürcistan’da bulunduğunuz sırada kültüre ve geleneklere saygılı olduğunuzdan emin olun. Gürcüler dindar bir halk değildir; fakat bazı konularda hassaslardır. Örneğin, Rusya’nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya ayrılıkçı bölgelerine ilişkin tartışmalara girmeyin. Göreceğiniz üzere, Gürcistan güzel bir ülkedir. Manzara inanılmazdır, insanlar iyidir ve sizi samimi karşılarlar ve yapacak çok şeyiniz, görecek çok yeriniz olacaktır. Eğer ihtiyacınız varsa Gürcistan vizenizi aldığınızdan emin olun ve yola koyulun. Harika bir deneyim yaşayacaksınız.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?