Yayınlandığı yer:

Sri Lanka Ticari e-Vizenizi Online Satın Alın (Sri Lanka Vizesi)

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Visa Type Visa Cost Service Fee Number of Entries Processing Time
Turist ETA
Visa Cost USD 37.00
Service Fee USD 20.00
Number of Entries Double
Processing Time 30 minutes
Hemen Başvurun
Ticari Amaçlı ETA
Visa Cost USD 40.00
Service Fee USD 30.00
Number of Entries Double
Processing Time 30 minutes
Hemen Başvurun

How to Apply: Ticari Amaçlı ETA

Fill out online application

Basit çevrim içi başvurumuzu tamamlayın, kredi kartı veya PayPal ile ödeme yapın

Receive document via email

Het is niet nodig om langs de ambassade te gaan. Wij doen het voor u, zodat u geen kostbare tijd verliest

Enter destination

Vardığınızda Pasaportunuzu ve bizim tarafımızdan sağlanan Belgeyi ibraz edin

Hemen Başvurun

Learn More: Ticari Amaçlı ETA

Sri Lanka Göçmenlik ve Dış Göç Departmanı 1 Ocak 2012’de, Sri Lanka’ya giriş için Elektronik Seyahat Yetkisi (ETA) uygulamasını getirmiştir. ETA, Sri Lanka’ya kısa süreli ziyaretler için verilen resmi izin belgesidir ve elektronik olarak düzenlenmektedir. Başvuru formundaki gerekli bilgiler doldurulduktan sonra ve çevrim içi kredi kartı ödemesi tamamlandığında başvurucular vizelerini e-posta yoluyla alacaklardır.

Vize Hesaplayıcısı Aracımızı Kullanın

Başvurmadan Önce Vize Ücretini Hesaplayın

Kullanıcı Yorumları

Müşterilerimizin hakkımızda harika hikâyeleri var

Frequently Asked Questions

Ticari ETA seyahat eden kimselerin ticari amaçlarla Sri Lanka’ya giriş yapmalarına ve Sri Lanka içerisinde seyahat etmelerine izin veren resmi bir belgedir.

Başvurunuzun sunulması için aşağıdakilere ihtiyaç duyarız:

  • En az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport
  • Ödeme için bir kredi kartı/banka kartı veya Paypal hesabı bilgisi

Sri Lanka Ticari ETA için ücret 40 Amerikan dolarıdır (USD). İlaveten, 30 USD tutarında standart işlenme hizmet ücreti bulunmaktadır. Hızlı işlenme ve aşırı hızlı işlenme için hizmet ücreti sırasıyla 60 USD ve 80 USD’dir.

Bu, seçeceğiniz işlenme süresine bağlıdır. Sunduğumuz üç seçenek mevcuttur:

  1. Standart İşlenme Süresi: 1 iş günü
  2. Hızlı İşlenme: 3 saat
  3. Hızlı İşlenme: 30 dakika

Sri Lanka Ticari ETA düzenlenme tarihinden itibaren 90 gün boyunca geçerlidir. Bu da, düzenlenme tarihinden itibaren Sri Lanka’ya 90 gün içerisinde giriş yapmanız gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, bu bir çoklu giriş vizesidir ve giriş başına maksimum 30 gün kalınmasına izin vermektedir.

Arnavutluk, Cezayir, Andorra, Angola, Anguilla, Antigua ve Barbuda, Arjantina, Ermenistan, Aruba, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Belarusya, Belçika, Belize, Benin, Bermuda, Butan, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Brunei Darüsselam, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Kamboçya, Kanada, Yeşil Burun, Keyman Adaları, Orta Afrika Cumhuriyet, Çad, Şile, Çin, Kolombiya, Komoros, Kongo, Cook Adaları, Kosta Rika, Fildişi Sahili, Hırvatistan, Küba, Kıbrıs, Çekya Cumhuriyeti, Danimarka, Cibuti, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Mısır, El Salvador, Ekvator Ginesi, Eritrea, Estonya, Etiyopya, Faroe Adaları, Fiji, Finlandiya, Fransa, Gabon, Gürcistan, Almanya (Alman), Yunanistan, Grönland, Grenada, Guadölup, Guam, Guatemala, Gine, Gine Bisav, Guyana, Haiti, Honduras, Hong Kong, Macaristan, İzlanda, Hindistan, Endonezya, İran, Irak, İrlanda, İsrail, İtalya, Jamaika, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Kenya, Kiribati, Kore, Kuveyt, Kırgızistan, Lao, Letonya, Lübnan, Lesoto, Liberya, Libya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Makau, Makedonya, Madagaskar, Malavi, Malezya, Mali, Malta, Marshall Adaları, Martinik, Moritanya, Morityus, Mayotte, Meksika, Mikronezya, Moldovya, Monako, Moğolistan, Karadağ, Fas, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Hollanda, Yeni Kaledonya, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya, Norfolk Adası, Norveç, Umman, Pakistan, Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Katar, Reunion, Romanya, Rusya (Rus), Ruanda, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Suudi Arabistan, Senegal, Sırbistan, Sierra Leona, Slovakya, Slovenya, Solomon Adaları, Somali, Güney Afrika, Güney Sudan, İspanya, Sudan, Surinam, Svaziland (İsviçreli), İsveç, İsviçre, Tayvan, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Timor-Leste, Togo, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Uganda, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık (BK Vatandaşları)(İngiliz), Birleşik Devletler (ABD Vatandaşları), Uruguay, Özbekistan, Vanuatu, Venezüela, Vietnam, Kosova, Yemen, Zambiya ve Zimbabve.

Ticari ETA ile aşağıdakiler gibi olağan ticari faaliyetlere izin verilmektedir:

  • Ticari toplantılara ve müzakerelere katılma
  • Konferanslara, çalıştaylara ve seminerlere katılma

Başvurucuların planlanan varış tarihinden itibaren en az altı ay boyunca geçerli olan pasaportu olmalıdır.

Hayır. Mevcut ETA’nın geçerlilik süresi sona erene kadar (düzenlendikten sonra 90 gün geçene dek) aynı pasaportu kullanarak yeni bir ETA edinilemez. Geçerli ETA’yı içeren pasaportu kaybederseniz, yeni bir ETA için başvuruda bulunmanız gerekecektir; zira ETA pasaportunuzla bağlantılıdır.

Lütfen DERHAL bizimle irtibata geçin; size bu hususta yardımcı olacağız. Lütfen genellikle bir hata yaptığınızda tekrar başvuruda bulunmak durumunda kalabileceğinizi göz önünde bulundurunuz.

Ticari ETA başvurusu ve düzenlenmesi çevrim içi olarak gerçekleştirilebilmektedir; böylece geleneksel bir vize edinmeye çalışırken elçiliğe gitme gereksinimini ortadan kaldırmaktadır.

Yabancı bir ülkede iş yapmak, söz konusu ülkede insanların ne yaptığına ilişkin olarak biraz araştırma yapmayı gerektirmektedir. İnsanların alışkanlıklarını ve geleneklerinin yanı sıra iş mantıklarına ilişkin bazı şeyleri öğrenmeniz gerekir. Tabii ki, eğer gezinizin başarılı olmasını istiyorsanız. Ayrıca, biraz araştırma yapmanın başarı şansınızı arttırdığı bilinen bir gerçektir. Düşündüğünüzde bu mantıklıdır. İnsanlar onların alışkanlıklarını öğrenmek için çaba göstermenizi daima takdir edecektir. Bu durum Sri Lanka insanları için de geçerlidir ve eğer Sri Lankalı iş insanlarıyla ticari işbirliği yapmayı düşünüyorsanız, aşağıda belirtilen ipuçlarını akılda tutmalısınız. Sri Lanka’nın halen iç savaşın etkilerini atlatmaya çalıştığını unutmamalısınız. İç savaş 2009’a kadar sürmüştür; dolayısıyla, halen iyileştirilmesi gereken bazı hususlar vardır. Fakat eğer bir iş insanıysanız, bu durum sizin açınızdan iyidir. Pek çok fırsatla karşılaşabilirsiniz. Ancak, Sri Lanka’da pek çok etnik köken bulunduğu için, her bir etnik köken hakkında biraz bilgi edinmeniz gerekir. Her şeyi bilmeniz gerek yoktur; fakat geçinmeye ve iyi bir izlenim bırakmaya yetecek kadar şey bilmelisiniz. Sri Lanka hakkında bilmeniz gereken bir husus ise, Sri Lanka’nın dindar bir ülke olmasıdır. Ayrıca, kıdem çok önemlidir ve bu nedenle buna uygun davranmanız gerekir. Heyetlerle muhatap olurken saygı göstermek her şeyden önemlidir ve ciddi bir konuşma yaparken daima dikkatli olmalısınız. Fakat garip bulabileceğiniz bir husus, Sri Lanka'nın dindar olmasından dolayı Sri Lanka heyetindeki bazı kişilerin işle ilgili bir karar verirken tanrılarından yardım isteyecek olmasıdır. Bu çok önemli bir gelenektir ve hiçbir koşulda, bununla dalga geçmemelisiniz. Bunu yapacağınıza, doğrudan geldiğiniz ülkeye giden bir uçağa gitseniz de olur. İletişim konusuna gelince, bu biraz meşakkatli olabilir. Neden mi? Çünkü kendinizi sadece Singala veya Tamil dillerini konuşan insanlarla dolu bir odada bulabilirsiniz. Bazıları İngilizce bilmektedir ve dillerini geliştirmek için durumdan faydalanacaklardır. Ancak yapılacak en iyi şey bir tercüman tutmaktır. Yine de, Sri Lanka insanları çok dışavurumcudur ve çoğu zaman satır aralarını okuyabileceksiniz. Pek çok kültürde de rastlandığı üzere, Sri Lankalılar işin kendisine başlamadan önce kişisel ilişkiye değer gösterirler. Çoğunlukla, ilk görüşme tamamen sizinle ilgili olur. İşe başlamadan önce sizi tanımak isteyeceklerdir. Tek yapabileceğiniz sabırlı olmak ve katlanmaktır. Aksi takdirde, rencide edici olarak algılanabilirsiniz ve kimse sizinle işbirliği yapmak istemez. Ayrıca, hiyerarşi Sri Lanka’da çok önemli olduğundan, bir üst düzeye ulaşmak belirli bir zaman alabilir. Bu arada, daha alt düzeyde bir kişiyle sağlam bir ilişki kurmalısınız. Yine, sinir bozucu olsa da sabır her şeyden önemlidir. Asla şikâyet etmemeli veya işleri aceleye getirmeye çalışmamalısınız. Bu zaten söz konusu olmayacaktır. Selamlaşmalara gelince, etnik köken farklılıklarından dolayı bu zor bir konu olabilir. Ancak, Sri Lanka’da hiç kimse sizden tüm kuralları bilmenizi beklemez. Bu nedenle, bir tokalaşma yeterli olacaktır. Ancak, karşı cinsle fiziksel temas başlatmaktan kaçının. Örneğin, iş dünyasındaki bazı kadınlar hala ailelerindeki erkeklerden başka erkeklerle temastan kaçınmaya çalışmaktadır. İlk adımı onlara bırakın; eğer kollarını uzatırlarsa, siz de buna uygun davranın. Eğer Sri Lankalı heyetteki bir kişinin bir unvanı varsa, kesinlikle bu unvanı kullanmalısınız. Eğer kullanmazsanız, nazik olmalı ve söz konusu kişiye bay veya bayan şeklinde hitap etmelisiniz. Ayrıca, bunu yapmanız size söylenmediği takdirde asla kimseye adıyla hitap etmeyin. Bu inanılmaz gayrıciddidir ve kabalık olarak değerlendirilecektir. Ülkelerin çoğunda olduğu gibi, Sri Lankalı heyetle ilk görüştüğünüzde, toplantıya geçmeden önce iş kartvizitleri alınıp verilecektir. İş kartvizitinizi Singala veya Tamil dillerine tercüme ettirmeniz zorunlu değildir; fakat eğer ettirirseniz bu güzel bir jest olarak algılanacaktır; bu nedenle bu çabayı göstermelisiniz. Ayrıca, kartınızın çalıştığınız şirketteki konumunuzu çok spesifik bir şekilde belirtmesi gerekmektedir. Son olarak, bir Sri Lankalının iş kartvizitini aldığınızda, hemen cebinize koymayın. Öncelikle kartvizite bir göz atın ve bu hoşlarına gideceğinden, etkilenmiş gibi görünmeye çalışın. İlk görüşmede hediye vermek bir gelenek değildir; fakat bazen bu yapılmaktadır. Böyle bir durumda, hazırda bekleyen bir hediyeniz olmalı ki jeste karşılık verebilesiniz. Fakat davet veren kişi için ne aldığınız konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Müslüman Sri Lankalıları rencide edeceğinden domuz derisi içeren hediyeler veremezsiniz. Sri Lanka nüfusunda Hindular olduğundan deri hediyeler de veremezsiniz. Ayrıca, çiçekler yas tutmaya özgüdür ve bu nedenle iyi bir fikir değildir. Önemli olan nokta, hediyenizi akıllıca seçmenizdir. Genellikle, Sri Lankalılar çok iyilerdir ve sizi kollarını açarak karşılayacaklardır. Fakat sizinle konuşmayı arzu etmeyebilecekleri bazı konular vardır. Örneğin, savaş hakkında konuşulabilir fakat eski yaraları kanatacak derecede çok konuşulmamalıdır. Siyaset uygun bir sohbet konusudur fakat savaşa yol açan konular konuşulmamalıdır. Eğer yeni bir işbirliği yapmakla veya işinizi büyütmekle ilgileniyorsanız, Sri Lanka hiç de kötü bir fikir olmayabilir. Sri Lanka gelişime ihtiyaç duyan yeni bir pazardır ve oradaki insanlar ülkenin eski gücünü bulması konusunda çok isteklidirler. Turizm sizin istediğiniz kadar iyi olmayabilir ve altyapı eksikliği nedeniyle birkaç badire atlatabilirsiniz; fakat bir yerden başlamaları gerekiyor. Sri Lankalı iş insanlarının gelenekleri ve kültürünün farkında olur ve bunlara saygı gösterirseniz, onlarla gayet iyi anlaşırsınız.

E-Vize, belirli bir ülkeye giriş ve bu ülke içerisinde seyahate izin veren resmi bir belgedir. E-Vize giriş noktalarında düzenlenen vizelere ve geleneksel kâğıt vizeleri edinmek için elçiliğe/konsolosluğa gitmeye bir alternatiftir. E-Vizeler seyahat eden kimsenin pasaportuyla elektronik olarak bağlantılıdır.

Hizmetimiz bilgiyle başlar. Bir seyahat vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı araştırmak için güncel vize gereklilikleri aracımızı kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, nereden gelip nereye gittiğinizi bize söylemektir. Bu bilgiye dayalı olarak size vize ücretlerini, giriş sayılarını, başlangıç tarihini söyleriz ve doğrudan sitemize başvuruda bulunmanız için size bir eylem adımı sunarız.

Bu bilginin bulunabileceği en iyi yer vize gereklilikleri aracımızdır. Her ülkenin farklı giriş kuralları ve vize ücretleri vardır. Eğer aceleniz varsa, çevrim içi olarak da başvurabilirsiniz ve form bu bilgiyi de size verecektir.

Bu, vizeyi düzenleyen ülkeye bağlıdır. Avustralya ETA ve Türkiye e-Vizesinde olduğu gibi pek çok ülke için, işlem hızlı hizmetimiz aracılığıyla 15 dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Hindistan turist Vizesinde olduğu gibi diğer ülkeler açısından ise, işlem genellikle 24 saat almaktadır. Tam süre her başvuru formunda mevcuttur. Şunun güvencesini verebiliriz; iVisa ile başvuruda bulunmak herhangi bir yer için yapabileceğiniz en hızlı başvuru yöntemi olacaktır.

Belgeler A4 boy beyaz boş bir sayfa üzerine basılmış olmalıdır. Çift taraflı veya dar basım kabul edilmeyecektir.

Seyahat vizenizi mümkün olan en basit ve en hızlı şekilde almanız konusunda size yardımcı oluruz. Kullanımı kolay çevrim içi başvuru formları ve birinci sınıf 7/24 müşteri hizmeti aracılığıyla tüm vize sürecini hızlı ve basit kılmaktayız! Ayrıca söz konusu olan verilerinizi ve kredi kartınızı korumak olduğunda, en iyi uygulamaları kullanmaktayız.

iVisa iki Vize türü sunmaktadır: Destinasyonunuza bağlı olarak elektronik vizeler (e-Vizeler) ve geleneksel kâğıt vizeler. İlaveten, belirli ülkelerin zorunlu kıldığı aşağıdaki hizmetleri/belgeleri de sunuyoruz: ETA (elektronik seyahat izni), Turist Kartları, Varış Üzerine Vize ön kayıt/onay formu, Turist Davet Mektupları ve Elçilik Kayıt hizmeti.

  1. Vize talep ettiğiniz ülkeyi seçin.
  2. Vize türünü seçin ve talimatları dikkatlice okuyun.
  3. Şimdi Başvur’u seçin
  4. Başvuru formunu doldurun
  5. Visa Kart, Mastercard veya diğer bir banka kartını kullanarak ödeme yapın.
  6. E-posta yoluyla onayın gelmesini bekleyin, ardından e-Vizenizi hesabınızdan indirin ve yazdırın.
  7. E-Vizenizin çıktısını giriş noktasında göçmen görevlisine ibraz edin.

Lütfen ülkelerin çoğunluğunun seyahat vizesinin işlenme konması imkânını bir hizmet ücreti olmaksızın sağladığını dikkate alınız. Her ay binlerce seyahat vizesi işleme koymamızın başlıca nedeni size zaman kazandırmamız ve can sıkıntısından kurtulma olanağı sağlamamızdır. Hizmetimiz kullanımı kolay bir web sitesi ve başvuru formu içermektedir. Özellikle de mobil kullanıcılar ve kalabalık gruplar açısından başvurunuzun bizim tarafımızdan işleme konması çok daha kolaydır. Tüm müşterilerimize vizelerini seyahatten günler önce göndeririz. Bu, özellikle de vizeyi aylar öncesinde alması gereken yolcular için yararlıdır. Birleşik Devletlerde ikamet eden ve İngilizce konuşan profesyonellerin 24 saat esasında çalıştığı bir müşteri hizmetimiz de mevcuttur. Birden fazla para birimini kabul ediyoruz ve web sitemizin 20’den fazla dile tercümesi mevcuttur. Ücretimizin zamanınız ve ruh sağlığınız için makul olduğuna inanıyoruz; fakat tüm devletlerin kendi “ücretsiz” hizmetlerinin bulunduğunu dikkate alınız.

Eğer halihazırda sitemiz üzerinde başvuruda bulunduysanız, lütfen hesabınıza giriş yapın ve siparişinize/başvurunuza göz atın. Ödemenin alınmasının ardından otomatik olarak sizin için bir hesap oluşturulur. Bir şifre oluşturmak için teyit e-postasındaki linke tıklayın veya şifre belirleyip hesaba giriş yapmak için giriş sayfasına girin. Lütfen çoğu durumda vizenizin size e-posta aracılığıyla teslim edileceğini ve giriş yaptıktan sonra hesabınızdan bulunabileceğini dikkate alınız.

Eğer vize başvurunuz devlet kurumu tarafından onaylanmazsa, onay garantimiz kapsamında paranızın tamamını iade ederiz. Eğer herhangi bir nedenden ötürü hizmetimizden tatmin olmazsanız, lütfen sohbet aracılığıyla bizimle iletişime geçin; bu durumda hizmet ücretinizi iade ederiz. Eğer başvurunuzda bir hata yapıldıysa, vizenizi tekrar ücretsiz olarak işleme koyarız. Lütfen para iadelerinin kullanılan kredi kartına yapılacağını dikkate alınız.

Eğer vizenizi işleme koymamışsak, sorunsuz bir şekilde değişiklikler yapabiliriz. Biz de bilgilerinizi hatalara karşı kontrol ederiz. Eğer halihazırda vizenizi işleme koymuşsak, başvurunuzu uygun devlet kurumlarına sunmuşsak, bazı kurumlar değişiklikler yapılmasına izin verebilecekken diğerleri buna izin vermeyebilmektedir. Eğer başvurunuzda herhangi bir hata fark ederseniz lütfen derhal bizimle (tercihen sohbet yoluyla) iletişime geçin.

Sarıhumma riski altında bulunan bir ülkeden geliyorsanız, bazı ülkeler sarı humma aşı kanıtı talep edecektir. Daha fazla bilgiyi buradan görebilirsiniz: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list Seçilen ülkeye seyahat etmeden önce bu düzenlemeleri kontrol etmek yolcunun kendi sorumluluğundadır.

Faturanızı indirmek için lütfen hesabınıza giriş yapın ve doğrudan hesabınızdan indirin.

E-posta hesabınızdaki e-Vizenizi yeniden yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, iVisa hesabınızı kullanarak e-Vizenizi alabilir ve yeniden yazdırabilirsiniz.

Evet. iVisa sistemi işlem gerçekleştirildikten sonra kredi kartı bilgilerinizi saklamaz.

Tüm vizeler seyahat eden kimselere bir ülkenin giriş noktasına seyahat etme izni vermektedir. Girişinize izin verilip verilmeyeceği hususu giriş noktasındaki Göçmen Görevlisinin takdirine bağlıdır.

Eğer vize başvurunuz işleme konmak üzere henüz sunulmamışsa, paranızın tamamı size iade edilir. Ancak, eğer başvurunuz sunulmuşsa, para iadesi yapmamız mümkün olmayacaktır.

Vizenin size kargoyla gönderilmesi gerektiği hallerde, işlenme süreleri kargo sürelerini kapsamaz. Bu süre, başvurunuzun bize ulaştığı zaman ile onayın alındığı zaman arasındaki zaman zarfıdır. Çoğu vize (e-Vizeler) onay üzerine e-posta ile gönderilmektedir; dolayısıyla, kargo süresi geçerli olmayacaktır

Hayır, hiç bir devlet kurumuyla iştirakliğimiz söz konusu değildir. Biz, tüm dünyadan yolcular için seyahat vizeleri işleme konusunda uzman olan özel bir şirketiz.

Ne yazık ki bunu yapmamız mümkün değildir; zira devlet kurumları bizi kararlarının ardındaki nedenler konusunda bilgilendirmemektedir.

Eğer vizeniz onaylanmazsa, seçeneklerinizin neler olduğuna dair daha fazla bilgi edinmek için en yakın elçilik/konsoloslukla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Visa, Master Kart, Amerikan Express ve PayPal yöntemlerini kabul ediyoruz.

Bu tür toprakların vatandaşları olup web sitemiz aracılığıyla başvuruda bulunan tüm kişilerin başvuruları pasaportlarında belirtilen uyruk/vatandaşlık ile işleme konulacaktır. Örneğin, Porto Riko’dan seyahat eden bir kişinin talebi ABD vatandaşı olarak işleme konulacaktır. Bu durum, 2002 tarihli Britanya Denizaşırı Topraklar Kanunu’na göre BOTC (Britanya Denizaşırı Bölge Vatandaşlığı) kategorisine giren yolcular için geçerli değildir.

Need Help?