Yayınlandığı yer:

Meksika Vize Ücreti ve Başvuru Şartları

Meksika Vize Ücreti ve Başvuru Şartları
iVisa | Güncellenme tarihi Mar 04, 2019

Meksika’ya yapılacak olan kısa süreli ziyaretler için online başvuru yöntemi ile vize başvurusunda bulunanlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Meksika, yeryüzünün en büyük piramidi olan Cholula’ya ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın antik uygarlıkları arasında en gelişmişleri olan Aztek, Maya ve İnka medeniyetlerinin doğduğu topraklar olması Meksika’yı önemli kılan özellikler arasında yer almaktadır. Meksika’da halk, futbol ve gece hayatına karşı aşırı düşkünlüğü ile biliniyor. 2013 yılından itibaren Meksika vize ücreti talep etmeksizin, Türk vatandaşlarına online vize başvurusu hakkı tanıyarak, kolay vize alınmasına olanak sağlamıştır. Başvuru için herhangi özel bir şart gerektirmeyen online vize taleplerinde en önemli husus, vize formunun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olmasıdır.

Alt Text

Meksika Turistik Vize Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Meksika’ya turistik vize için başvuru yapacak olan kişilerin umumi, hizmet ya da hususi pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Diplomatik pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu yoktur. Başvuru sırasında konsolosluk internet sitesinde yer alan formun gerçeğe uygun beyanlarla doldurulması, ileride hak mahrumiyeti yaşanmaması için zorunlu kılınmıştır. Formların doldurulmasından sonraki süreçte Meksika göçmenlik bürosunun onayı ile Meksika ziyaretleri geçekleşebilmektedir. Türkiye’nin dışında Meksika vize ücreti ödemeden online vize hakkından yararlanabilen sadece Rusya ve Ukrayna vatandaşlarıdır. Amerika vizesine sahip olanlar ile AB ülkelerinde sürekli ikamet sahibi olanlar vizeden muaf tutulmaktadır.

Meksika Öğrenci Vizesi Başvuru Şartları

Meksika’ya öğrenim görme amacıyla giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları eğitimin başlayacağı tarihten en az 30 gün önce Meksika konsolosluklarına vize başvurusunu yapmış olmak zorundadır. Verilen vizeler 180 günlük olabildiği gibi, başvuru halinde sürenin uzatılması mümkün olmaktadır. Konsolosluklara yapılan başvurularda gereken belgeler ve Meksika vize ücreti ile ilgili tüm bilgiler konsolosluk yetkilileri tarafından vize başvurusu yapan kişiye bildirilmektedir. Öğrenim vizesi için gereken evraklar şunlardır;

  • En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport

  • Pasaportların kimlik ve vize bölümlerinin fotokopileri

  • Meksika’daki eğitim kurumunun verdiği kabul mektubu

  • Öğrencinin velisine veya sponsoruna ait banka hesapları

  • Burs belgeleri

  • Beyaz fonda çekilmiş gözlüksüz fotoğraf ile başvuru yapılmalıdır.

Meksika Ticari Vize Başvuru Şartları

Meksika ile ticari faaliyet içerisinde bulunan ticaret erbabı, Meksika konsolosluğu internet sitesindeki formları doldurarak online başvuru ile vize edinme şansına sahip bulunmaktadır. Verilen ticari vizeler tek giriş olarak verilmektedir ve 180 gün geçerlidir. Bazı koşullarda konsolosluk aracılığı ile bu süre uzatılabilmektedir. Ticari vizelerden online olarak yararlanabilmek için başvuru sahibinin bordo renkli umumi pasaporta sahip olması gereklidir. Başvuru sırasında ticari vize alabilmek için gereken belgeler ve Meksika vize ücreti hakkında bilgi alınabilmektedir.

  • Davet eden ticari kurumun resmi sicil kaydı

  • Davet eden firmanın iletişim bilgileri

  • Vize talep eden kişinin Meksika’da katılacağı ticari faaliyetlerin dökümü

  • Davet eden firmanın 12 aylık banka hesap dökümü

  • Davet edilen kişinin Meksika ziyareti sırasında tüm masraflarının karşılanma garantisi

Yukarıda sıraladığımız bu belgeler, vize için başvuru yapılan konsolosluk yetkililerine mutlaka verilmesi gereken belgeler arasında yer almaktadır.

Meksika Vizesinde iVisa Uygulamaları

Meksika vizesi konusunda internet üzerinden hizmet veren iVisa uygulamaları, büyükelçilik ve konsolosluklarda bürokratik işlemlerin karmaşasından uzak kalarak kolay vize almak isteyenler tarafından benimsenen bir yöntem olarak biliniyor. Vize formlarınızda herhangi bir hatalı işlem yapılıp yapılmadığı çift kontrol sistemiyle denetleniyor. Meksika vize ücreti veya farklı konularda 7/24 hizmet hattına sahip olan iVisa internet sitesini hemen ziyaret ederek, kaliteli hizmetlerden faydalanma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu yazıyı şurada paylaşın:
Need Help?