Dominik Cumhuriyeti Seyahatleri için Vize Gerekli mi?

Dominik Cumhuriyeti Seyahatleri için Vize Gerekli mi?
iVisa | Güncellenme tarihi Mar 04, 2019

Dominik Cumhuriyeti'ne gitmek isteyenlerin vize başvurusu esnasında mutlaka sunmaları gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler olmadığı takdirde, Dominik ülke sınırları içerisine girmek mümkün değildir. İstenilen evraklar, giden kişinin niteliğine göre değişmektedir. Bu durum Dominik Cumhuriyeti seyahatlerinde vize gerekli mi sorusunun cevabı niteliğindedir. Öğrenci, çalışan, işveren olmak üzere birçok farklı statüdeki insan için Dominik Cumhuriyeti vize şartları değişebilmektedir. iVisa sayesinde, Dominik vizesi almak için haftalarca uğraşmaya gerek yoktur. iVisa'nın geniş veri tabanı kişinin niteliğine göre vize alması için hangi evrakları getirmesi gerektiğini ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca, iVisa vize başvurusunun ne durumda olduğunu müşterilerine aralıklarla bildirmektedir. iVisa'nın, 7/24 çalışan sohbet desteği de müşterilerin aklına takılan her şeyi sormasını sağlamaktadır.

Alt Text

Dominik Cumhuriyeti Vizesi Alabilmek İçin Gereken Evraklar

Dominik Cumhuriyeti vizesi almak isteyenlerin pasaportlarının, seyahat dönüş tarihi itibariyle en az altı ay geçerliliğinin olması gerekmektedir. Ayrıca, vize başvurusunda mutlaka konaklama rezervasyon bilgilerini sunmalıdırlar. Kişinin otel rezervasyon belgesi ya da çoklu giriş vizesi için davetiye mektubu da bu belgeler arasındadır. Ayrıca, kişinin mutlaka ulaşım rezervasyonunu yaptırmış olması gerekmektedir. Kişinin, Dominik içerisindeki ulaşımını uçakla mı, otobüsle mi yoksa trenle mi sağlayacağı mutlaka belge olarak sunulmalıdır. Bir diğer konu da, kişinin seyahat sağlık sigortasının yapılmış olma zorunluluğudur. Seyahat sağlık sigortası, kişiyle anlaşmalı olarak çalışan vize danışmanlık şirketleri tarafından yapılabilmektedir. Bir diğer gerekli evrak, nüfus cüzdanı fotokopisidir.

Dominik Cumhuriyeti Öğrenci Vizesi İçin Gereken Evraklar

Ülke girişinde vizesini almak isteyen öğrencilerin yanlarında götürmeleri gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Öncelikle, kişinin pasaportunun minimum bir yıl geçerliliği olmalıdır. Ayrıca, kişinin pasaportu maksimum on yıllık olmalıdır. Eski pasaportlar içerisinde boş sayfa kalmaması veya pasaportun yırtık olması sıkıntı yaratabilmektedir. Kişinin, varsa davetiye belgesini sunması gereklidir. Ayrıca, iki adet arka zemini beyaz ve rötuşsuz fotoğraf da yer almalıdır. Kişinin, okul ve konaklama belgesi mutlaka hazırlanmış olmalıdır. Kişi, yanında öğrenci belgesini ya da diplomasını bulundurmalıdır. Kişinin varsa önceden alınmış dil sertifikasını götürmesi ona avantaj sağlar. Kişinin uçak ve otel rezervasyon belgeleri hazır edilmelidir. Gerekli olan bir diğer evrak, nüfus cüzdanı fotokopisidir. Ayrıca, kişinin gidilen süre için yeterli miktardaki paranın var olduğunun gösterildiği banka hesap belgelerini sunması şarttır.

Dominik Cumhuriyeti Çalışan Vizesi İçin Gereken Evraklar

Kişi, kamu kurumlarında çalışıyorsa kurumdan alınacak çalışma yazısını, kurumdan alınacak maaş bordrosunun son üç aylık nüshasını, varsa kredi kartı ekstrelerini, yine varsa tapu ve araç fotokopilerini hazır etmelidir. Ayrıca, bu belgelerin dışında banka hesap cüzdanının aslı da hazır edilmelidir. Kişi, eğer özel kurumlarda çalışıyorsa çalışma yazısını, maaşının bordrosunu, kredi kart ekstrelerini ve banka hesap cüzdanının aslıyla beraber kişinin çalıştığı kurumun vergi levhasının fotokopisini, çalışılan kurumun ticaret odasından alınan sicil kayıt suretini ve çalışılan kurumun ticaret sicil gazetesinin bir fotokopisini hazır etmelidir.

Dominik Cumhuriyeti Vizesi Konusunda Özel Durumlar

Kişi serbest meslek sahibi olarak çalışıyorsa, çalışılan firmanın vergi levhasının bir fotokopisini, firmanın ticaret odası sicil kayıt suretini, firmanın ticaret sicil gazetesinin bir fotokopisini, faaliyet ve oda sicil belgesini, BAĞ-KUR belgesini ve bunlara ek olarak kredi kartı ekstrelerini ve banka hesap cüzdanının bir aslını hazır etmelidir. Kişi emekli ise mutlaka emeklilik belgesini hazır etmelidir. Dominik Cumhuriyeti vize şartları, iVisa'nın yıllara dayanan birikimiyle öğrenilebilir. iVisa, vize formlarının doğru olduğundan emin olmak için çift kontrol yapmaktadır. Bütün kredi kartlarıyla ödeme alabilen iVisa, müşterilerine 7/24 sohbet ve telefon desteği sağlamaktadır. iVisa, Dominik Cumhuriyeti vize işlemlerini sorunsuz halletmek isteyenlerin tercih edebileceği online vize hizmeti veren sitelerin başında gelmektedir.

Bu yazıyı şurada paylaşın:
Need Help?